Linus Lundqvist blickar framåt efter besvikelse på Hockenheim

Linus Lundqvist fick inte den utväxling han hade hoppats på efter en lovande fredagsträning vid helgens Euroformula Open-tävlingar på Hockenheim.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-05-26

Lundqvist avslutade fredagens tre träningspass som tvåa, etta respektive trea, och gick in i lördagens inledande tidskval med förhoppningar om att slåss om säsongens första pole position.

Tyresö-sonen fick dock nöja sig med fjärde plats på gridden till det första av helgens två race, där han initialt låg positionerad på pallplats efter en bra start men sedan föll tillbaka bakom de snabbare Motopark-bilarna och slutade femma.

I söndagens avslutande race låg Lundqvist sedan återigen på femte plats, tätt i rygg på en kvartett av Motopark-bilar. Double R Racing-svensken gjorde ett bra första varv och låg i slagläge för en attack ut på varv två, men en kostsam miss i den smutsiga luften ut ur sista kurvan innebar att Lundqvist istället körde av och skadade framvagnen.

Skadorna var alltför stora för att fortsätta, och Lundqvist tvingades därmed att bryta.

– Verkligen inte den helg vi ville ha, framför allt inte med tanke på hur bra det såg ut i fredags, säger Linus Lundqvist. Det rann oss lite grann ur händerna i kvalet, och vi hade helt enkelt inte samma fart som Motopark den här helgen. Misstaget i Race 2 var helt och hållet mitt eget; jag låg tätt bakom bilarna framför och tappade greppet i den smutsiga luften. Det var egentligen en ganska liten miss, men tyvärr träffade jag en grop i gräset och slog sönder bilen. Det är bara att bryta ihop och komma igen.  

Segrarna på Hockenheim delades mellan två japaner – Marino Sato (Race 1) och Yuki Tsunoda (Race 2). 

Linus Lundqvist får chans till revansch på goda jaktmarker om tre veckor, när Euroformula Open-säsongen gästar belgiska Spa-Francorchamps; en bana där Lundqvist vann dubbelt i brittiska Formel 3 förra året.



Publicerat 2019-05-26
Uppdaterat 2019-05-26

RESULTAT (topp fem)
Euroformula Open
Deltävling 3/9 | Hockenheim (GER)


RACE 1
1: Marino Sato (JPN), Motopark, 19 varv
2: Jack Doohan (AUS), Double R, +5.221s
3: Liam Lawson (NZL), Motopark, +6.468s
4: Yuki Tsunoda (JPN), Motopark, +8.778s
5: Linus Lundqvist (SWE), Double R, +13.430s


RACE 2
1: Yuki Tsunoda (JPN), Motopark, 19 varv
2: Marino Sato (JPN), Motopark, +4.654s
3: Julian Hanses (GER), Motopark, +9.176s
4: Lukas Dunner (AUT), Teo Martin, +9.707s
5: Liam Lawson (NZL), Motopark, +14.255s

DNF: Linus Lundqvist (SWE), Double R, +17 varv


MÄSTERSKAPSTABELL (topp fem)
Euroformula Open
Efter 6/18 race

1: Marino Sato (JPN), 104 p.
2: Liam Lawson (NZL), 89 p.
3: Yuki Tsunoda (JPN), 80 p.
4: Lukas Dunner (AUT), 74 p.
5: Julian Hanses (GER), 49 p.
6: Linus Lundqvist (SWE), 43 p.


FOTO: Euroformula Open



Linus Lundqvist tillbaka på guldbanan

På vägen mot fjolårets titeltriumf i brittiska Formel 3 var det ironiskt nog inte i England, utan vid den enda icke-brittiska deltävlingen, som Linus Lundqvist nådde sin absolut största framgång. En eftertrycklig dubbelseger på belgiska Spa-Francorchamps gav Lundqvist en ointaglig ledning i förarmästerskapet; och i helgen är Tyresö-sonen tillbaka på den klassiska F1-banan för deltävling fyra av Euroformula Open.

Linus Lundqvist snabb i Carrera Cup-gästspel

Linus Lundqvist fanns med i segerdiskussionen i sitt inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Anderstorp i helgen, där han genomgående var bland de allra snabbaste på banan men ändå inte fick med sig det resultat han sökte.

Snabba ryck för Linus Lundqvist – Hockenheim nästa

Det är ingen rast, ingen ro för Linus Lundqvist och resten av gänget i Euroformula Open just nu. Bara några dagar efter den intensiva stadsbanetävlingen i franska Pau drar fältet direkt vidare till den tyska Formel 1-arenan Hockenheim för säsongens tredje deltävling – och det blir återigen en ny bekantskap att tackla för Linus Lundqvist.

12 besöker oss just nu