16 januari 2021

NOTIS

Linus Lundqvist i nytt inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Den regerande brittiska Formel 3-mästaren Linus Lundqvist kommer att göra ett färskt inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia när det populära racingmästerskapet intar Scandinavian Raceway i Anderstorp under den kommande helgen (1-2 juni).
image
Foto: Euroformula Open
Redaktionen
  • Publicerat: 2019-05-29

  • |
  • Uppdaterat: 2020-11-22

Lundqvist, som till vardags slår sig fram i den knivskarpa internationella formelbilsmiljön, gjorde ett första gästspel i Carrera Cup i Karlskoga förra året och drog då ögonen till sig med en publikfriande insats. Tyresö-föraren stod för helgens prestation när han efter ett inställt kval tvingades klättra genom fältet från sista startruta och – efter kraftigt avancemang – nådde hela vägen till sjunde plats i båda helgens två heat.

Nu är Lundqvist alltså klar för ett nytt framträdande i Porsche Sveriges gästbil när mästerskapets tredje deltävling för säsongen ska avgöras i Anderstorp.

– Jag hade verkligen kul i Karlskoga förra året och det var två riktigt roliga race, säger Linus Lundqvist. Det var mina första tävlingar någonsin i en bil med tak, men sedan dess har jag hunnit skaffa mig lite mer erfarenhet. Jag körde bland annat 24-timmars i Daytona i vintras och jag är en mer komplett förare nu. Jag ser fram emot kvalet och en betydligt bättre startposition än i fjol! Tack till Porsche Sverige för den här möjligheten.

Scandinavian Raceway är alltjämt den enda racerbanan i Norden som arrangerat VM-deltävlingar i Formel 1 (1973-1978). Anderstorp är också förknippad med goda minnen för Linus Lundqvist, som vann två gånger om på den småländska mossen på sin väg mot 2016 års mästerskapsguld i Formula STCC Nordic.

– Jag har provat på många olika banor runt om i Europa vid det här laget, men Anderstorp är fortfarande en absolut favorit. Jag älskar sträckningen och har haft några av mina allra bästa race där. Förhoppningsvis kan vi vara med och ge de ordinarie förarna en match i helgen, avrundar Lundqvist.

Linus Lundqvists ordinarie tävlingsprogram under 2019 kretsar kring formelbilsmästerskapet Euroformula Open, där han precis avverkat två deltävlingar i rad i franska Pau och tyska Hockenheim. Lundqvist kommer efter Porsche-inhoppet i Anderstorp att resa vidare till Belgien där nästa Euroformula Open-race körs efterföljande helg.

Stoppa Smittspridningen

Hör Anna Eljenmyr, specialistsjuksköterska, om arbetet mitt i pandemin.

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information