3 december 2020

NYHETER

Linus Lundqvist snabb i Carrera Cup-gästspel

Linus Lundqvist fanns med i segerdiskussionen i sitt inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Anderstorp i helgen, där han genomgående var bland de allra snabbaste på banan men ändå inte fick med sig det resultat han sökte.
image
Foto: Porsche Sverige
Redaktionen
  • Publicerat: 2019-06-03

  • |
  • Uppdaterat: 2020-11-14

Lundqvist bjöds in till tävlingarna på Scandinavian Raceway av Porsche Sverige, och fick chansen att ratta seriens så kallade VIP-bil en andra gång efter ett likadant inhopp i Karlskoga förra året.

Lundqvist – som till vardags tävlar i europeisk formelbilsracing – satte upp ett högt tempo direkt under ett par regndrabbade testpass på torsdagen, som han avslutade allra högst upp i resultatlistans topp före alla mästerskapets ordinarie förare i identiska Porsche 911 GT3 Cup-bilar.

Lundqvist navigerade sig sedan igenom ett incidentfyllt kval och säkrade två andraplatser på gridden till söndagens två heat, strax bakom den regerande mästaren Lukas Sundahl, i det 23-man stora fältet.

Väl i racen gick det dock inte som planerat för Tyresö-sonen. En avåkning i samband med en strid om pallen förpassade Lundqvist till 13:e plats i Race 1, och i Race 2 färgades slutresultatet – femma – av en dålig start.

Lundqvist visade dock prov på fortsatt bra fart i båda loppen, med näst snabbaste varv i Race 1 och absolut bästa varvtid i Race 2.

– Det har varit en väldigt kul och givande helg här i Anderstorp, säger Linus Lundqvist. Okej, slutresultatet blev inte vad jag hade hoppats på, men vi var snabba nog att ta upp kampen med alla de ordinarie förarna och att blanda oss i segerstriden. Jag har haft en kanonhelg och vill verkligen tacka Porsche Sverige för den här möjligheten. Det hade varit skoj att ge det ett nytt försök någon gång i framtiden!

Lundqvist är den andra föraren att gästspela i Porsche Carrera Cup Scandinavia den här säsongen, efter 1997 års Formel 1-världsmästare Jacques Villeneuve som kom till start i Porsche Sveriges VIP-bil vid premiären på Ring Knutstorp den 3-4 maj. Villeneuve kvalade in som sjua respektive femma och fick också med sig en femteplats som bästa raceresultat.

Linus Lundqvist återvänder nu närmast till sitt ordinarie habitat i Euroformula Open, där nästa deltävling äger rum redan kommande helg (7-9 juni) på favoritbanan Spa-Francorchamps i de belgiska Ardennerna.

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information