Lokalbollen: HSK:s herrar flyttas ner i fyran

Hanvikens SK:s herrlag fick bara en säsong i division 3. Nu blir det till att ta nya tag.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-10-01

Hanvikens SK:s herrlag behövde vinna stort mot Älta i sista omgången för att överhuvudtaget ha en chans att snuva Spårvägen på kvalplatsen. Förutom tre poäng fram var målskillnaden nämligen 14 bollar i Spårvägens favör.

Men matchen mot Älta slutade med förlust 4-2 (2-2) borta. Därmed är också säsongen över och laget flyttas ner i division 4. Målskyttar i årets sista tävlingsmatch blev Lucas Jonzon (37’) och Nihmya Abraha Ghilagabe (42’).

Rekommenderat: I går blev det klart att Tyresö FF tar det omvända klivet, från fyran till trean.

Tyresö FF:s damer avslutade också sin säsong under söndagen med att möta klara seriesegrarna BP på Grimsta. På hemmaplan vann Tyresö men nu blev det förlust i form av 4-1 (1-1). Tyresös enda mål gjordes av Madeleine Edlund (28’). Tyresö slutar på femte plats i divsion 1 Södra Svealand efter att ha fått se både Sätra och Telge gå om i sista omgången. 
Publicerat 2017-10-01
Uppdaterat 2017-10-01Tre dagars fotbollsfest när NIC avgjordes

Under påskhelgen spelades Nordic Invitational Cup i Tyresö. En årligt återkommande fotbollscup för tjejer i 14-årsåldern där några av de bästa lagen i Norden möts – och vilken fotbollsfest det blev. Bra fotboll, vackert väder och ett mycket välplanerat genomförande. ”Jag har varit på cup i 15 år. Detta är det bästa arrangemanget någonsin”, kommenterade en ledare i ett av de gästande lagen.

Tyresö-lag kan vinna Tips-SM

Magnus Åkerberg och laget SV Seguro från Tyresö är klara för final i årets upplaga av Tips-SM. Från Stockholm har också laget Stigtomten med vänner kvalat in till finalen. Det står klart sedan den sista deltävlingen avgjordes förra helgen efter sex veckors intensivt tävlande. Det är andra gången laget går hela vägen till SM-final.

Hanviken upp i trean efter kvalseger

Den fina fotbollshösten i Tyresö kröntes i lördags med att även Hanvikens SK:s herrar klev upp en nivå i seriesystemet. Sedan tidigare är det ju klart att Tyresö FF går upp i tvåan efter serieseger och nu är alltså Hanviken klara för division 3 efter ett framgångsrikt kvalspel. Uppflyttningen säkrades via 2-0 hemma mot IK Viljan från Strängnäs.

10 besöker oss just nu