Medaljregn över Tyresödansare på VM

15-åriga Wilda Fundin från Tyresö korades till juniorvärldsmästarinna i Solo Bachata, Solo Jive, Solo Salsa och Solo Quickstep vid årets världsmästerskap i Artistic Ballroom.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-11-26

Artistic Ballroom är en modern vidareutveckling av de traditionella pardanserna där man dansar solo, duo/par eller i grupp. Det är en av de snabbast växande disciplinerna inom tävlingsdans i Sverige.

På VM-tävlingarna som i veckan avgjorts i Liberec, Tjeckien, och lockat tusentals åskådare var Sverige representerat av ett tjugotal dansare, varav Wilda var en. Och som det gick för Wilda. Det blev guld i Solo Bachata, Solo Jive, Solo Salsa och Solo Quickstep. I ytterligare fem klasser tog hon silver och i en klass blev det brons.

– Jag är otroligt glad och stolt över Wilda, säger hennes tränare Ted Heikura på Sinclairs dansskola och fortsätter:

– Hon har kämpat mycket hårt och hennes prestation på VM är fantastisk!

Wilda som även tränar på dansskolan Dance Factory i Tyresö Centrum har några veckors träning kvar innan ett välförtjänt juluppehåll. I mars är det dags för EM i Moskva.Publicerat 2018-11-26
Uppdaterat 2018-11-26

FOTO: Privat/Kazper von EjderfalkAlla vinnare på Kultur- och idrottsgalan

2019 års upplaga av Kultur- och idrottsgalan gick av stapeln i fredags. Tyresös egen motsvarighet till Oscarsgalan. En storslagen fest med underhållning, glitter och givetvis – hyllande av bra och viktiga insatser det gångna året. Här är alla vinnare som fick kliva upp på Forellenscenen.

12 besöker oss just nu