Medeltidsdagar lockade tusentals till Tyresö

I helgen var det åter igen dags för ett av Tyresös största årliga arrangemang när de populära Medeltidsdagarna gick av stapeln vid Lilla Tyresö nedanför Tyresö Slott. Totalt beräknas runt 10 000 kommit för att vara med på evenemanget.  Medeltidsdagarna är fulla av aktiviteter för både stora och små och dessutom bjöds det på musik, gycklarföreställningar och tornerspel, allt under överinseende av den medeltida drottningen.

Av Redaktionen
Publicerat 1970-01-01

Medeltidsdagarna är ett väldigt populärt och välordnat arrangemang som drivs av Tyresö Kommun. Under dagarna finns mängder av aktiviteter, restaurang med medeltidstema, café, medeltida marknad och underhållande uppvisningar. Yngre besökare kan roa sig på lekvallen med bågskytte, svärdslekar, baka, måla, rida och slå ner varandra med kuddar från en bom – det sista alltid väldigt populärt.  Flickor och pojkar som vill kan också få företräde i drottningens tält, där hon på backkrönet vid Prinsvillan övervakar det hela, för att bli dubbade till riddare. På den medeltida marknaden finns gott om hantverk och leksaker att införskaffa.

Populära uppvisningar är dels gycklarföreställningarna som spelades två gånger per dag och det dagliga tornerspelet med riddare till häst och allt vad som hör till. Det bjöds på  imponerande konster från skickliga ryttare och många andra deltagare i det vackra vädret som mötte alla besökare i år.
Publicerat 1970-01-01
Uppdaterat 2016-05-21Premiär för hästfest på Tyresö slott

Shetlandsponnys, lusitanos, islandshästar och Dressyrardennern Torsten. Hästar av alla de slag fyller parken vid Tyresö slott helgen den 16-17 september. Hästfest på Tyresö slott är ett friluftsevenemang för alla åldrar med hästen i fokus och grande finale för Nordiska museets sommarsäsong på Tyresö slott.

Nordiska Museet villiga satsa på Tyresö slott

Det har varit fina besökssiffror vid Tyresö slott och i slottsparken under sommaren och hösten i år. Det visar de mätningar som görs via de nya besöksräknare som slottets ägare Nordiska Museet installerat i parken. Museet är nu villigt att satsa mer resurser i Tyresö och skapa mer aktiviteter och händelser i slottsområdet.

26 besöker oss just nu