Minderåriga gripna för guldrånet under VM-dramat

Tre pojkar, två fjortonåringar och en sextonåring, har gripits misstänkta för rånet mot Guldfynd i Tyresö Centrum som utspelade sig mitt under VM-kvartsfinalen mot England.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-07-08

Guldfynds butik i Tyresö Centrum har varit hårt drabbat av rån de senaste åren. I går hände det på nytt.

Strax efter avspark i VM-dramat mot England, när hela Sverige stod stilla, passade några rånare på – utklädda till blågula fans med lösmustasch. Alla satt dock inte fastklistrade framför tv:n utan blev vittnen till den fräcka kuppen.

– Jag satt mitt emot när någon skrek att flera män rånade butiken. Det var flera rånare, men jag såg minst två stycken som hade gula tröjor. Någon hade också en supporterhatt, säger ett vittne till Aftonbladet.

Rånarna var beväpnade med hammare, kniv och vapenliknande föremål. De slog sönder montrar och ska ha fått med sig någon form av gods innan de försvann i en ljusgrå bil.

Minderåriga gripna
Tre minderåriga pojkar, två fjortonåringar och en sextonåring, är nu frihetsberövade misstänkta för grovt rån. Pojkarna är kända av polisen sedan tidigare och har omhändertagits av socialtjänsten.

– Tre personer frihetsberövades vid 03-tiden i det här ärendet. De greps i närområdet i Tyresö. Med tanke på deras ålder kan jag inte berätta detaljer, säger Hannes Kinnunen, jourhavande fu-ledare på polisen i Västberga till Aftonbladet.

På Aftonbladets fråga om det finns fler gärningsmän svarar Kinnunen att det finns sådana uppgifter men att meningarna går isär och att man inte vet med säkerhet hur många gärningsmän det rör sig om.Publicerat 2018-07-08
Uppdaterat 2018-07-08

FOTO: Skärmdump/AftonbladetTomhänta guldrånare greps på Gudöbroleden

Rånförsöket mot en guldbutik i Saltsjöbaden Centrum vid 11-tiden i dag slutade snopet för rånarna – butiken var nämligen stängd. Efter en nära halvtimmes lång polisjakt kunde de också gripas.

70 besöker oss just nu