Moderat utsågs till företagsvänligaste politikern

Dick Bengtson (M) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden utsågs i dag till den företagsvänligaste politikern i kommunen av branschorganisationen Företagarna.

Av Robert Skölin
Publicerat 2014-05-14

Utnämningen av Bengtson som Tyresös främste företagarpolitiker skedde på Kumla herrgård arrangerat av Företagarnas regionkontor.

- Jag är både glad och överraskad. Eftersom jag själv också är småföretagare vet jag hur tufft det kan vara att få ihop tid och pengar. Att skapa ännu bättre förutsättningar för Tyresös företagare är något jag prioriterar högt på min politiska agenda, sa en stolt Dick Bengtson till Vi i Tyresö kort efter att han mottagit priset.

I samtliga Stockholmskommuner delas pris ut till en företrädare från den styrande majoriteten och en från oppositionen som under året bidragit till ett bättre företagsklimat. Men i Tyresö kunde man inte finna någon värdig mottagare av priset inom Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna. Ingen representant från något av dessa partier dök heller upp på företagarträffen.
Publicerat 2014-05-14
Uppdaterat 2016-01-23

FOTO: FREDRIK SAWESTÅHLBjörkbacken-gate: S fyllde äldreboendet med propaganda – Mattsson slår ifrån sig

I förra veckan blev det känt att Socialdemokraterna spridit propaganda på Björkbackens äldreboende. Då var omfattningen inte klar. Det är den nu. Socialdemokraterna formligen fyllde boendet. Men förutom en affisch som ska ha satts upp "fel" säger man sig inte veta hur allting hamnade där. Partiets lokala valledare Mathias Tegnér menar att man bara brukar vara på äldreboenden för att bjuda på kaffe och tårta.

Felaktiga uppgifter om nytt kulturhus cirkulerar

Trots att politikerna i Tyresö kommun redan fattat beslut om att bygga ett nytt kulturhus och att det finns avsatta medel har missvisande uppgifter om att det finns partier som inte vill att projektet ska bli av börjat cirkulera. - Det märks att det är valtider, säger Dick Bengtson (M).

8 besöker oss just nu