Moderater mest företagarvänliga i Tyresö

Tre moderata politiker i topp, en sverigedemokrat på fjärde plats och i botten en socialdemokrat. Så ser det ut just nu i företagarorganisationen Företagarnas kandidatundersökning inför valet i september.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-06-26

Företagarna har låtit kandidater svara på frågor om företagande. Frågorna gäller allt ifrån regelbörda och fackförbundens inflytande till arbetsgivaravgifter, skatter och trygghetssystem. Som facit står Företagarnas egen bedömning.

I Tyresö har fem kandidater deltagit så här långt; tre moderater, en sverigedemokrat och en socialdemokrat. Moderaterna är de som anses mest företagarvänliga. Samtliga har i över 90 procent av frågorna svarat såsom Företagarna. Toppar gör Peter Freij, partiets föreningsordförande, med 94 procent. Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl är på andra plats. Han skriver på sin Facebook-sida att det är klara besked till väljarna om vilket parti som är mest företagarvänligt.


Efter moderattrion kommer Oliver Frimodig (SD) med 79 procent och Christoffer Holmström (S) med 47 procent.

På Företagarnas hemsida kan den som är företagare eller väljare göra en valkompass för att se vilken kandidat som matchar med ens egna åsikter i företagarfrågor.Publicerat 2018-06-26
Uppdaterat 2018-06-26

Mest företagarvänliga politikerna i Tyresö

1. Peter Freij (M) - 94%
2. Fredrik Saweståhl (M) - 92%
3. Dick Bengtson (M) - 91%
4. Oliver Frimodig (SD) - 79%
5. Christoffer Holmström (S) - 47%


Källa: FöretagarnaInga artiklar hittades
12 besöker oss just nu