Moderaterna kräver polisstationen tillbaka

För att polisen ska kunna säkerställa tryggheten i Tyresö och på ett fullgott sätt vara nåbar och tillgänglig för Tyresöbornas tjänst fler timmar på dygnet krävs en närpolisstation och ökad närvaro. Detta menar Moderaterna som kräver närpolisstationen tillbaka och fler synliga poliser i Tyresö.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-03-13

Över tid har brottsligheten i Tyresö sjunkit, trots ökad befolkning. Detta visar bland annat siffror från BRÅ. Ett resultat av ett nära och framgångsrikt samarbete mellan polisen och Tyresö kommun, men också tillsammans med frivilligorganisationer, lokala företagare och föreningslivet.

Det moderata partiet är dock oroliga för att den våg av ökad brottslighet, inte sällan med grovt våldsinslag, som sköljt över landet det senaste året också ska bli en del av vardagen i Tyresö och kräver nu - återigen - polisstationen tillbaka.

– Att Tyresö för lite mer än ett år sedan blev av med närpolisstationen efter polisens omorganisation var en stor förlust. Moderaterna och Alliansen kämpade in i det längsta för dess överlevnad och har efter stängningen flera gånger höjt rösten och krävt den tillbaka. Men det har varit som att prata för döva öron, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

– Vi vill återigen uppmärksamma inrikesminister Anders Ygeman (S) och rikspolischef Dan Eliasson på vår oro och det för oss självklara, dvs. att Tyresö med en befolkning på 47.000 invånare har en egen polisstation. Vi kräver också att polisen blir fler och synligare i Tyresö, säger han.

I förra veckan på Internationella kvinnodagen kampanjade Moderaterna i Tyresö för kvinnors trygghet. På flygbladen som delades ut i Tyresö centrum och vid Alléplan föreslog man bland annat fler poliser, skärpta straff och en ny polisledning.
Publicerat 2017-03-13
Uppdaterat 2017-03-31

Håller du med Moderaterna?
Inte säkert att Flaten-mord leder till åtal

I mitten av januari påträffades två personer, en kvinna och ett barn, avlidna i en skåpbil vid Flatenbadet. Omgående inleddes en förundersökning om mord. En rubricering som kvarstår. Men det är inte säkert att ärendet kommer leda till åtal – även om det klaras upp. Detta erfar Vi i Tyresö efter att ännu en gång ha pratat med åklagaren Sara Engelmark.

Flaten-mord: Obduktion klar – svar inväntas

Den rättsmedicinska undersökningen av de två kropparna, en kvinna och ett barn, som hittades i en hyrd skåpbil vid Flatenbadet för snart en vecka sedan är klar. Men ännu finns inga uppgifter om vad den visade.

16 besöker oss just nu