M:s partisekreterare besökte Tyresö

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer var under måndagen i Tyresö. Bland annat besökte han det nyöppnade äldreboendet Villa Basilika.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-04-18

Gunnar Strömmer tog över som partisekreterare i Moderaterna i samband med att Ulf Kristersson blev ny partiledare. Tillsammans har de sagt att jobben, kriminaliteten, integrationen samt sjukvård och skola blir huvudfokus för Moderaterna i höstens val. Det är där partiet ser att de djupa samhällsproblemen finns. Och hittills har framgångarna inte låtit vänta på sig. Moderaterna har gjort ett rekordlyft i opinionen och är i flera mätningar snart ikapp Socialdemokraterna.

I måndags togs Strömmer emot av sina moderata kollegor i Tyresö; kommunalråden Fredrik Saweståhl, Anki Svensson, Dick Bengtson och Peter Freij, ordförande i Tyresömoderaterna. Först på schemat stod besök på nyöppnade äldreboendet Villa Basilika i Östra Farmarstigen.

Villa Basilika har plats för 63 boende med demenssjukdom och har en djur- och naturprofil. Det betyder bland annat att hundar är välkomna på boendet och att det kommer finnas höns i trädgården, äggen tas omhand av personal och boende tillsammans. Strömmer och det moderata sällskapet fick en guidad tur och samtalade med såväl verksamhetschef, personal som boende.

Vid invigningen för tre veckor sedan kallade socialnämndens ordförande Dick Bengtson Villa Basilika för ”ett jättefint, trivsamt och funktionellt boende” och tillade att det är ”ännu en pusselbit i vårt (red.anm. Moderaternas och Alliansens) arbete mot Sveriges modernaste äldreomsorg”.

Därefter bar det av till LW Plåt i Petterboda industriområde. Plåtslageriet som startade som ett mindre familjeföretag och i dag växt till en heltäckande leverantör inom tak och fasad med över hundra anställda. Numera är Magnus Lefvert ensam ägare och det var han som välkomnade Moderaterna.

”Bra samtal om hur företagsklimatet kan stärkas för ökad konkurrenskraft och fler i arbete, men också presentation av Kryddvägen-projektet; LW:s första egenutvecklade bostadsprojekt med ett 50-tal hyresrätter som man just nu är i full fart med att bygga.”, sammanfattade Moderaterna besöket på sin Facebook-sida.


Även LW uppmärksammade besöket på Facebook.

"Politik för ett hoppfullt Sverige"
Dagen avslutades med ett medlemsmöte inför ett 30-tal moderater där Strömmer pratade om de prioriterade frågorna och slog fast att Moderaternas huvudfiende är samhällsproblemen, inte andra partier.

– Vi ska föra ett vuxet samtal, adressera samhällsproblemen och driva en politik för ett hoppfullt Sverige, sa han. Publicerat 2018-04-18
Uppdaterat 2018-04-18

FOTO: Mikael Onegård/Anki SvenssonLäsarna: Fel att höja skatten i Tyresö

Den kraftiga skattehöjning som Tyresös nya politiska styre drivit igenom verkar inte ha fallit i god jord. I en omröstning på Vi i Tyresös Facebook-sida anser nästan nio av tio att beslutet var felaktigt.

M och KD-budget stärker både plånbok och välfärd

I onsdags sa riksdagen ja till Moderaternas och Kristdemokraternas förslag till statsbudget för 2019. Budgeten bygger på Alliansens reformagenda och innebär omfattande skattesänkningar för alla som jobbar och landets pensionärer. Men också fem välfärdsmiljarder och skarpa satsningar på polisen och försvaret.

Tyresö låter nyanlända bo kvar – M kritiska

Bosättningslagen tillämpas på olika sätt i olika kommuner. I Tyresö förlängs bostadskontrakten efter två år. Fel tycker Moderaterna. – Huvudregeln ska vara tidsbegränsade kontrakt i två år, sedan tar egna ansvaret vid. Det är rimligt, säger tillträdande oppositionsrådet Anki Svensson (M).

78 besöker oss just nu