M:s partisekreterare besökte Tyresö

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer var under måndagen i Tyresö. Bland annat besökte han det nyöppnade äldreboendet Villa Basilika.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-04-18

Gunnar Strömmer tog över som partisekreterare i Moderaterna i samband med att Ulf Kristersson blev ny partiledare. Tillsammans har de sagt att jobben, kriminaliteten, integrationen samt sjukvård och skola blir huvudfokus för Moderaterna i höstens val. Det är där partiet ser att de djupa samhällsproblemen finns. Och hittills har framgångarna inte låtit vänta på sig. Moderaterna har gjort ett rekordlyft i opinionen och är i flera mätningar snart ikapp Socialdemokraterna.

I måndags togs Strömmer emot av sina moderata kollegor i Tyresö; kommunalråden Fredrik Saweståhl, Anki Svensson, Dick Bengtson och Peter Freij, ordförande i Tyresömoderaterna. Först på schemat stod besök på nyöppnade äldreboendet Villa Basilika i Östra Farmarstigen.

Villa Basilika har plats för 63 boende med demenssjukdom och har en djur- och naturprofil. Det betyder bland annat att hundar är välkomna på boendet och att det kommer finnas höns i trädgården, äggen tas omhand av personal och boende tillsammans. Strömmer och det moderata sällskapet fick en guidad tur och samtalade med såväl verksamhetschef, personal som boende.

Vid invigningen för tre veckor sedan kallade socialnämndens ordförande Dick Bengtson Villa Basilika för ”ett jättefint, trivsamt och funktionellt boende” och tillade att det är ”ännu en pusselbit i vårt (red.anm. Moderaternas och Alliansens) arbete mot Sveriges modernaste äldreomsorg”.

Därefter bar det av till LW Plåt i Petterboda industriområde. Plåtslageriet som startade som ett mindre familjeföretag och i dag växt till en heltäckande leverantör inom tak och fasad med över hundra anställda. Numera är Magnus Lefvert ensam ägare och det var han som välkomnade Moderaterna.

”Bra samtal om hur företagsklimatet kan stärkas för ökad konkurrenskraft och fler i arbete, men också presentation av Kryddvägen-projektet; LW:s första egenutvecklade bostadsprojekt med ett 50-tal hyresrätter som man just nu är i full fart med att bygga.”, sammanfattade Moderaterna besöket på sin Facebook-sida.


Även LW uppmärksammade besöket på Facebook.

"Politik för ett hoppfullt Sverige"
Dagen avslutades med ett medlemsmöte inför ett 30-tal moderater där Strömmer pratade om de prioriterade frågorna och slog fast att Moderaternas huvudfiende är samhällsproblemen, inte andra partier.

– Vi ska föra ett vuxet samtal, adressera samhällsproblemen och driva en politik för ett hoppfullt Sverige, sa han. Publicerat 2018-04-18
Uppdaterat 2018-04-18

FOTO: Mikael Onegård/Anki SvenssonSkölin lämnar som chefredaktör

Vi i Tyresös chefredaktör sedan mer än sex år tillbaka, 36-årige Robert Skölin, är på väg att lämna sin post. – Jag har lagt ner hela min själ i tidningen och det har inte varit ett lätt beslut. Men allt har sin tid och jag är övertygad om att Vi i Tyresö går en ljus framtid till mötes även utan mig, säger han.

Nu ska brotävlingen avgöras

Beslutet om att bygga en bro över Nyforsviken har varit en mycket infekterad politisk strid men går alltjämt vidare planenligt. Just nu hålls en arkitekttävling där du som Tyresöbo kan vara med och rösta fram den finaste skapelsen. Priset till vinnaren? Minst 350.000 kronor.

Här är smockan på alla bilister i Tyresö

Morgon och eftermiddag ringlar sig köerna långa på Tyresös största trafikinfarkt – Tyresövägen. Det tredje körfält som är i full färd att byggas är det många som längtar efter. Men nu kommer ett chockartat besked från den nya politiska ledningen: Du som är bilförare väntar i onödan.

M, C och KD: Stålbad för god ekonomi och återställd skatt

Partierna i Tyresö vill skära i central administration för att stabilisera kommunens ekonomi. Somliga mer än andra. M, C och KD vill kapa kostnaderna så mycket att man också kan finansiera en återställning av skatten. – Det är en fråga om prioriteringar, säger oppositionsrådet Anki Svensson (M).

11 besöker oss just nu