Näringslivsdag hölls för sjunde året – här är alla vinnare

I fredags var det dags för den traditionella Näringslivsdagen i Tyresö. Dagen som är ett samarbete mellan Företagarna och Tyresö kommun ordnades för sjunde gången. Som tidigare hölls en välbesökt Näringslivsmässa i Tyresö Centrum. Dagen avrundades med en Näringslivsgala på Tyresö Slott. Priser delades ut till Årets Företagare, Årets Butik och Årets Nyföretagare.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-11-19

Näringslivsdagen var i år indelad i förmiddags- och eftermiddagspass. Den första delen enbart för företagare vilka bjöds på inspirerande föredrag av PG Wettsjö, en av Sveriges mest bokade föreläsare inom motivation och retorik, samt så kallade speed meetings. Dagen fortsatte sedan med en popup-mässa runt torget i Tyresö Centrum som visade den fantastiska bredd det lokala näringslivet i Tyresö har, alltifrån små entreprenörer till stora etablerade företag med mångmiljonomsättning. Där fanns också Skärgårdsradion med Martin Loogna som sände live och Frixos Insamlingsstiftelse passade på att uppmärksamma årets stipendiat. Ett stipendium som Vi i Tyresö tidigare kunnat berätta går till Stiftelsen Ester: En ideell stiftelse som erbjuder arbetslösa kvinnor med invandrarbakgrund en väg till eget företagande genom utbildning, coachning och vägledning.

Årets pristagare
Under kvällen hölls årets Näringslivsgala. Höjdpunkten var utdelandet av priserna Årets Företagare, Årets Nyföretagare samt Årets Butik. Vinnare i den kanske mest prestigefyllda kategorin Årets Företagare blev AB H.Brantheim. Ett verkstadsföretag grundat redan på 1940-talet som specialiserat sig på tillverkning av detaljer i tunnplåt. Företaget är lokaliserat i Lindalens industriområde och har i dag ett 30-tal anställda. Årets Nyföretagare blev personalresursbolaget Ratus Human Resources AB som drivs av Bo Danielsen. Danielsen har 25 års erfarenhet av att arbeta med personalfrågor från flera välrenommerade företag både i Sverige och internationellt. Affärsidén är lika genialisk som enkel. Nämligen att hyra ut sig själv, som personalchef eller hel personalavdelning.

Priset Årets Butik, där Tyresöbor under ett par veckors tid kunnat påverka genom att rösta på sin favorit, gick i år till populära Delikatessboden i Tyresö Strand. I motiveringen betonas Delikatessbodens personliga och positiva kundbemötande, engagemang och kärlek för mat och närproducerat.Publicerat 2018-11-19
Uppdaterat 2018-11-19

F.v. Bo Danielsen (Årets Nyföretagare – Ratus Human Resources AB), Tommy Blidborg (Årets Butik – Delikatessboden), Benny Gustavsson (Årets Företagare – AB H.Brantheim).


FOTO: Jeanette HellmarkFontana – årets företagare i Tyresö

I fredags var det dags för den traditionella Näringslivsdagen att gå av stapeln i Tyresö. Dagen som är ett samarbete mellan Företagarna och Tyresö kommun ordnades för sjätte gången. Som tidigare hölls en välbesökt Näringslivsmässa i Tyresö Centrum och parallellt en rekryteringsmässa. Dagen avrundades med en Näringslivsgala på Tyresö Slott. Priser delades ut till Årets Företagare, Årets Butik och Årets Monter.

Tysklinds årets företag i Tyresö

I fredags hölls den årliga näringslivsdagen i Tyresö med en efterföljande galamiddag på Tyresö Slott. Under dagen var det både företagsmässa och rekryteringsmässa inne i Tyresö Centrum. Det bjöds på en inspirerande föresläsning av Paolo Roberto och flera priser delades ut till olika Tyresö-företag som ligger i framkant.

Alliansen vill ta fram integrationsstrategi

Alliansen vill ta fram en strategi för att underlätta integrationen för människor som kommer till Sverige och Tyresö från andra länder. För ökad tillväxt och fler arbetstillfällen ska också det lokala näringslivet ges bättre förutsättningar att bedriva och utveckla sin verksamhet. Bland annat genom centrum- och bostadsutveckling men också översyn av företagsområden och framtagande av strategi för stärkt besöksnäring.

6 besöker oss just nu