Nominera till Kultur- och idrottsgalan!

I år går Kultur- och idrottsgalan av stapeln den 17 mars men redan i morgon är sista dag att nominera pristagare.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-01-30

Att vinna pris på Kultur- och idrottsgalan innebär både ära och prestige. Men för dig som vill lämna förslag på pristagare börjar tiden att rinna ut. I morgon, den 31 januari, är nämligen sista dagen.

Är det någon som gör mycket för ungdomarna i just din förening och förtjänar uppmärksamhet för detta? Någon som alltid ställer upp och gör saker med ett leende? Någon som inspirerar till kulturell berikning? Förslag på pristagare lämnas via kommunens hemsida tyreso.se.

Se kategorierna nedan.
Årets förening
Årets ledare
Årets unga ledare
Årets eldsjäl
Årets kulturpersonlighet
Årets idrottsprestation
Årets nytänkare inom kultur och idrott
Årets insats för personer med funktionsnedsättning
Årets brottsförebyggande insats
Publicerat 2017-01-30
Uppdaterat 2017-01-30

FOTO: Magnus CarlssonMiguels dröm på väg att raseras

Det var inte länge sedan han lanserade idén att bygga om värmeverket till Tyresös eget Tom Tits. Men nu är Miguel Escribano uppsagd som hyresgäst av ägaren Vattenfall – som planerar att riva byggnaden.

Alla vinnare på Kultur- och idrottsgalan

2019 års upplaga av Kultur- och idrottsgalan gick av stapeln i fredags. Tyresös egen motsvarighet till Oscarsgalan. En storslagen fest med underhållning, glitter och givetvis – hyllande av bra och viktiga insatser det gångna året. Här är alla vinnare som fick kliva upp på Forellenscenen.

Långfilm om Tyresö har snart premiär

Om exakt en vecka har en långfilm premiär. Men det är ingen vanlig Hollywood-rulle med snabba klipp och en story som är lika förutsägbar som osannolik, nej det är en film om en kommun – Tyresö. Vi i Tyresö har träffat Bo i Tyresö-gänget som ligger bakom den ovanliga produktionen.

Sugen på kultur?

Mellan den 12-18 november bjuds Tyresöbor och besökare på konst, konserter, litteratur, teater och andra kulturella upplevelser – i massor. Det har blivit dags för årets upplaga av Kultur i höstmörkret. Den sjätte i ordningen.

Tyresö på gång att öppna Sportotek

Idrottsutrustning kan bli en dyr affär för barnfamiljer. Särskilt om barnen bara vill prova på. Det väntas Tyresö kommun nu lösa med ett Sportotek. Ett bibliotek för sportutrustning.

9 besöker oss just nu