Nu ska buskörningen i Skrubba stoppas

Tyresö, Stockholms stad och Polisen ska samarbeta för att sätta stopp för buskörningen i Skrubba.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-01-26

Under flera år har bilar kört ikapp med varandra i Skrubba industriområde. Verksamheten är olaglig och farlig både för förare, åskådare och andra eventuella trafikanter. Dessutom skapar den ett oljud som många boende i Hanviken, Lindalen och Hedvigslund, men också företagare i området, inkommit med klagomål till kommunen kring. Hos Tyresö kommun har problemen länge varit väl kända men då Skrubba tillhör Stockholm har man inte kunnat göra något.

I höstas gick dock kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, moderaten Fredrik Saweståhl, ut och krävde att Polisen och Stockholms stad tar itu med den illegala streetracingen. Det har han nu fått gehör för. Efter samtal har en arbetsgrupp startats mellan Tyresö kommun, Stockholms stad och polisen med det gemensamma målet att stoppa buskörningarna.

– Det här känns som ett bra steg framåt för att få stopp på den allvarliga buskörningen i Skrubba. Det är glädjande att Stockholm stad och Polisen nu bestämt sig för att hjälpa Tyresö med detta viktiga arbete för ökad trygghet, säger Fredrik Saweståhl.

När Vi i Tyresö skrev om Tyresö kommuns plan att sätta stopp för verksamheten så reagerade ”buskörarna” med att skriva en insändare i Vi i Tyresö. I denna menade man att kritiken är orättvis och att man inte har någon annanstans att ta vägen.Publicerat 2018-01-26
Uppdaterat 2018-01-26


FOTO: Motorburen ungdomInte säkert att Flaten-mord leder till åtal

I mitten av januari påträffades två personer, en kvinna och ett barn, avlidna i en skåpbil vid Flatenbadet. Omgående inleddes en förundersökning om mord. En rubricering som kvarstår. Men det är inte säkert att ärendet kommer leda till åtal – även om det klaras upp. Detta erfar Vi i Tyresö efter att ännu en gång ha pratat med åklagaren Sara Engelmark.

25 besöker oss just nu