Nu stärks kvaliteten på fritidshemmen

Tyresös kvalitetssatsning på fritidshemmen har nu dragit igång. Det första utbildningstillfället för fritidshemspersonalen hölls i början av september där cirka 180 deltagare från alla kommunens fritidshem fanns på plats.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-10-31

Fritidshemmen är till för elever från sex års ålder till och med vårterminen de fyller 13 år och är ett komplement till grundskolan genom pedagogisk verksamhet och omsorg på tider då eleverna inte är i skolan.

Satsningen på fritidshemmen i Tyresö består av både kompetensutveckling av all personal och av kvalitetsgranskningar där fritidshemmens personal besöker varandra. Arbetet ska leda till ökad kompetens bland personalen och ökat utbyte och lärande mellan fritidshemmen vilket i slutändan kommer utveckla kvaliteten.

– Känns bra att kvalitetsutvecklingen av våra fritidshem äntligen är igång. Det är en otroligt viktig verksamhet och en del av elevernas skoldag, säger Anki Svensson (M) skolkommunalråd.
Publicerat 2017-10-31
Uppdaterat 2017-10-3183 miljoner extra till välfärden i Tyresö med Moderaterna

Tyresös statsbidrag för att stärka välfärden blir avsevärt större med Moderaterna än med sittande regering. Partiet dubblerar nu vad man tidigare lovat. – Vi för en ansvarsfull politik som sätter jobb och välfärd före bidrag, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

18 besöker oss just nu