Nu tillagas all skolmat på plats

Nu har det sista skolköket byggts om från mottagningskök till tillagningskök.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-08-30

2010 initierade Moderaterna och Alliansen en satsning på skolmaten i Tyresö som innebär att alla grundskolekök skulle ställas om från mottagnings- till tillagningskök. Samtidigt lades det stora centralköket ner. Sofiebergsskolan var den sista skolan att få sitt kök ombyggt, vilket nu är klart, lagom till höstterminens skolstart.

– Det har varit en jätteinvestering i 70-80 miljoners klassen som det känns oerhört bra att vara i mål med. Framför allt tror jag elever och personal tycker det, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Förutom att bygga om köken har kommunen tagit ytterligare steg för att höja kvaliteten på maten. Bland annat har man anställt en gastronomisk chef som ska ta ett helhetsgrepp om måltiderna.

– Fokus på hög kvalitet genom utbildad personal och mat lagad från grunden bidrar starkt till matglädje. Det är vad vi försöker omfamna med de nya köken och rekryteringen av Elin Waltersson (gastronomisk chef, red.anm.) som har gedigna kunskaper att vara med och utveckla kostenheten. Sammantaget stärker detta vår position som en av Sveriges bästa kommuner inom matservice. Men självklart finns det mer att göra. Både i skolan och äldreomsorgen, fortsätter kommunalrådskollegan Anki Svensson (M).
Publicerat 2017-08-30
Uppdaterat 2017-08-30Ordningsomdömen i skolan kan vara på G – välkomnas av oppositionsrådet

Skriftliga omdömen i ordning kan snart bli verklighet för Sveriges elever i högstadiet och gymnasiet. I riksdagen finns en majoritet för det borgerliga förslaget som inte oväntat välkomnas av oppositionsrådet i Tyresö Anki Svensson (M). – Det är viktigt att föräldrarna får en indikation på hur deras barn sköter sig i skolan, säger hon i en kommentar till Vi i Tyresö.

Fem av sex Tyresöungdomar väljer bort Tyresö gymnasium

Tyresö gymnasium har det tufft, eller till och med mycket tufft. Elevantalet har mer än halverats sedan glansdagarna och programutbudet fortsätter att minska i takt med det allt lägre söktrycket. En ond spiral som är svår att bryta. Vi i Tyresö har tagit del av en unik kartläggning över skolans kräftgång.

10 besöker oss just nu