Ny 11-mannaplan invigd i Tyresö Strand

Under lördagen invigdes en ny konstgräsplan för 11-mannaspel i Tyresö Strand.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-10-08

I Tyresö har det tidigare funnits fyra konstgräsplaner för 11-mannafotboll. Två på Tyresövallen samt en på Trollbäckens IP och en i Fornudden. Nu är en femte anlagd och invigd bredvid Strandskolan i Tyresö Strand.

Investeringen kostade drygt åtta miljoner för kommunen. Förutom föreningar kommer planen att kunna användas av Strandskolan dagtid.

– Den nya planen blir ett jättelyft för lokalidrotten och Tyresö Strand i synnerhet, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Lotta Stjernfeldt (M) i en kommentar.

I Tyresö finns också fyra stycken 5-7 mannaplaner.Publicerat 2018-10-08
Uppdaterat 2018-10-08

FOTO: PrivatTyresö-lag kan vinna Tips-SM

Magnus Åkerberg och laget SV Seguro från Tyresö är klara för final i årets upplaga av Tips-SM. Från Stockholm har också laget Stigtomten med vänner kvalat in till finalen. Det står klart sedan den sista deltävlingen avgjordes förra helgen efter sex veckors intensivt tävlande. Det är andra gången laget går hela vägen till SM-final.

Hanviken upp i trean efter kvalseger

Den fina fotbollshösten i Tyresö kröntes i lördags med att även Hanvikens SK:s herrar klev upp en nivå i seriesystemet. Sedan tidigare är det ju klart att Tyresö FF går upp i tvåan efter serieseger och nu är alltså Hanviken klara för division 3 efter ett framgångsrikt kvalspel. Uppflyttningen säkrades via 2-0 hemma mot IK Viljan från Strängnäs.

Succén fullbordad – Tyresö FF klara för division 2

Tyresö FF:s herrar höll för trycket och vann den avslutande matchen i division 3 Södra Svealand och blev därmed seriesegrare och tar nu steget upp i division 2 till säsongen 2019. Tyresö FF har gjort en strålande säsong och bara förlorat två av 20 matcher och vinner serien på 48 poäng, 1 poäng före Stockholm Internazionale.

Tyresö FF nära uppflyttning till tvåan

Tyresö FF:s herrar leder division 3 södra Svealand med en match kvar att spela efter att i helgen ha besegrat serietrean Enhörna med 3-2 (2-1) hemma på Tyresövallen. Vinst i sista omgången mot Tullinge Triangel nästa helg garanterar uppflyttning till division 2. En välkommen fotbollsframgång då inget herrlag från Tyresö varit uppe på den nivån på många år.

Ex-stjärnan blir ny tränare för Tyresö FF:s damlag

Tidigare skyttedrottningen Victoria Sandell tar över ansvaret för Tyresö FF:s damlag från och med säsongen 2019. Victoria Sandell kommer närmast från uppdraget som sportchef hos Elitföreningen Damfotboll. Avtalet sträcker sig över två år.

11 besöker oss just nu