Ny 11-mannaplan invigd i Tyresö Strand

Under lördagen invigdes en ny konstgräsplan för 11-mannaspel i Tyresö Strand.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-10-08

I Tyresö har det tidigare funnits fyra konstgräsplaner för 11-mannafotboll. Två på Tyresövallen samt en på Trollbäckens IP och en i Fornudden. Nu är en femte anlagd och invigd bredvid Strandskolan i Tyresö Strand.

Investeringen kostade drygt åtta miljoner för kommunen. Förutom föreningar kommer planen att kunna användas av Strandskolan dagtid.

– Den nya planen blir ett jättelyft för lokalidrotten och Tyresö Strand i synnerhet, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Lotta Stjernfeldt (M) i en kommentar.

I Tyresö finns också fyra stycken 5-7 mannaplaner.Publicerat 2018-10-08
Uppdaterat 2018-10-08

FOTO: PrivatSuccén fullbordad – Tyresö FF klara för division 2

Tyresö FF:s herrar höll för trycket och vann den avslutande matchen i division 3 Södra Svealand och blev därmed seriesegrare och tar nu steget upp i division 2 till säsongen 2019. Tyresö FF har gjort en strålande säsong och bara förlorat två av 20 matcher och vinner serien på 48 poäng, 1 poäng före Stockholm Internazionale.

Tyresö FF nära uppflyttning till tvåan

Tyresö FF:s herrar leder division 3 södra Svealand med en match kvar att spela efter att i helgen ha besegrat serietrean Enhörna med 3-2 (2-1) hemma på Tyresövallen. Vinst i sista omgången mot Tullinge Triangel nästa helg garanterar uppflyttning till division 2. En välkommen fotbollsframgång då inget herrlag från Tyresö varit uppe på den nivån på många år.

Ex-stjärnan blir ny tränare för Tyresö FF:s damlag

Tidigare skyttedrottningen Victoria Sandell tar över ansvaret för Tyresö FF:s damlag från och med säsongen 2019. Victoria Sandell kommer närmast från uppdraget som sportchef hos Elitföreningen Damfotboll. Avtalet sträcker sig över två år.

15 besöker oss just nu