19 januari 2022

NOTIS

Ny ishall planeras på Tyresövallen

Kommunen planerar att bygga en ny toppmodern ishall på Tyresövallen. Samtidigt ska den gamla rivas och bli mark för bostäder. Det är en del av centrumutvecklingen, förklarar kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).
Redaktionen
  • Publicerat: 2014-01-15

  • |
  • Uppdaterat: 2021-02-02

Denna artikel är publicerad 2014 och kan därför vara inaktuell!


 I dag blev det klart att Tyresö kommun tar nästa steg i de stora centrumplaner som Vi i Tyresö berättat om tidigare. Politikerna i Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet har nämligen gett tjänstemännen i uppgift att upprätta förslag till ny detaljplan för Tyresövallen. I detta innefattas bland annat en helt ny ishall, ombyggd läktare och omklädningsrum till fotbollen, drygt 200 bostäder, p-hus samt en trevligare och tydligare entré till idrottsområdet. Anledningen är att dagens ishall som byggdes på 70-talet är i behov av upprustning och dessutom står i vägen för de planerade bostäderna. Fredrik Saweståhl (M) kommenterar:

- Ishallen används flitigt och hade annars behövts rustas upp. Med det här beslutet slår vi två flugor i en smäll. Det blir nya moderna faciliteteter för de många idrottsaktiva samtidigt som idén om en grönare, attraktivare och mer sammanhållen stadskärna enklare kan förverkligas.

Målet är att den nya ishallen med kapacitet för cirka 1 000 åskådare mot dagens 600, ska börja byggas senast 2015 och vara klar under 2016. Förutom isbana ska den rymma alltifrån klubbrum till förråd och sekretariat för de olika sporterna. Vad hallen kommer att kosta är än så länge osäkert. I ett tidigare antaget kvalitetsprogram anges siffran 40 miljoner kronor. Men den totala notan för omvandlingen av Tyresövallen lär dock bli högre än så. Kanske rent utav uppemot 100 miljoner kronor om man räknar in p-huset, erfar Vi i Tyresös källor. Investeringen ska finansieras av markförsäljning för bostadsbyggande.

[ANNONS]
[ANNONS]

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information