Nya bilbränder i Tyresö i natt

Natten till torsdag brann det i Granängsringen. I natt skedde det igen, på Lagergrens väg i Tyresö Strand.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-04-12

Larmet kom klockan 02.42. Då brann flera bilar på Strandtorgets parkering.

– Det var många bilar som brann och det fanns spridningsrisk så brandkåren fick jobba på rätt bra, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisens mediacenter.

Hur många bilar rör det sig om?

– Det ska vara totalt 14 bilar som på ett eller annat sätt är drabbade. Hur alla är drabbade kan jag inte svara på. Det kan ju vara rök- och värmeskador i vissa fall.

Eva Nilsson berättar att det hållits förhör med inringaren men hon vet inte om inringaren gjort några egna iakttagelser om misstänkta personer.

– Vi hade två patruller på plats och de har pratat med inringaren och därefter upprättat en anmälan om grov skadegörelse. Några fler uppgifter har jag tyvärr inte.

OPINION: Kameror skulle öka tryggheten i Tyresö

Vill inte spekulera om samband
Under tisdagen gjordes en större polisinsats mot narkotika i Granängsringen. Det spekulerades då om att de bilar som brann natten mot torsdag var en reaktion på det. Men trots nya bilbränder i natt vill Eva Nilsson inte spekulera i sådana samband.

– Det vill jag inte spekulera kring. Jag håller mig till fakta, säger hon.LÄS MER: Stort antal bilar brann i KrusbodaPublicerat 2019-04-12
Uppdaterat 2019-04-13

FOTO 1: Maria Linde
FOTO 2: PrivatNytt narkotikatillslag i Tyresö

I fredags i förra veckan gjorde polisen en ny raid mot droghandeln i Tyresö – och det med framgång. "En större mängd narkotika togs i beslag, både cannabis och kokain", skriver polisen på Facebook.

9 besöker oss just nu