Omröstning: Vilket parti skulle du rösta på om det var kommunval idag?

Med drygt en månad kvar innan vallokalerna stänger ställer Vi i Tyresö återigen frågan; Vilket parti skulle du rösta på om det var kommunval idag?

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-08-08

Resultatet: SD tappar i ny lokal partiomröstning

Alliansen bestående av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har styrt Tyresö i två decennier. Efter valet 2014 gör man det med endast ett mandats övervikt till Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Sedan dess har också mycket hänt. Anförda av Jimmie Åkesson har Sverigedemokraterna fortsatt forcera framåt. Även Centerpartiet och Vänsterpartiet har gjort ett skutt i opinionen. Samtidigt har siffrorna för Socialdemokraterna och Miljöpartiet dalat rejält, både i länet och i riket. Något som bekräftades i SCB:s stora partisympatiundersökning som kom i juni. Det finns sålunda anledning att tro att det här valet kommer bli en riktigt nervkittlande historia. Vilka kommer regera Sverige och vilka kommer regera Tyresö de kommande fyra åren? Inom kort har vi svaret.

I maj frågade Vi i Tyresö Tyresöborna hur man avser att rösta i just kommunvalet. 754 röster registrerades och resultatet var minst sagt omskakande. Nu gör vi det en gång till.

Några saker beträffande omröstningen och värdering av resultat: Vi i Tyresö är en tidning som ägs av Moderaterna. Vi är inte opartiska, däremot är omröstningen det. Den är helt legitim och transparent. Genom sajten Poll-maker kan du själv ta del av detaljer kring resultatet. Bland annat på vilka tider röster avlagts samt var den som röstat geografiskt befunnit sig. Målgruppen är som ovan anges Tyresöbor, men vi kan inte gå i god för att det bara är Tyresöbor som röstar. Detta då omröstningen sprids via Facebook och alla, från Kiruna i norr till Ystad i söder, har möjlighet att besöka sajten. Vi kan heller inte garantera att var och en bara röstar en gång eftersom det går att rösta både från mobil, surfplatta och dator. Men en gång per enhet är det som gäller.

Slutligen. Omröstningen ska inte likställas med en opinionsundersökning där urvalet är slumpmässigt, vilket brukar anses som ett krav för att resultatet ska bli tillförlitligt. I stället påminner den om de omröstningar som görs på de stora dags- och kvällstidningarnas nätupplagor, vilka är väldigt vanligt förekommande. 

 
Vilket parti skulle du rösta på om det var kommunval i Tyresö idag?
Socialdemokraterna
Moderaterna
Centerpartiet
Vänsterpartiet
Sverigedemokraterna
Liberalerna
Miljöpartiet
Kristdemokraterna
Annat parti
 
 
 
 
 
 

 

Omröstningen pågår i en vecka, fram till onsdagen den 15 augusti klockan 11.00.Publicerat 2018-08-08
Uppdaterat 2018-08-1683 miljoner extra till välfärden i Tyresö med Moderaterna

Tyresös statsbidrag för att stärka välfärden blir avsevärt större med Moderaterna än med sittande regering. Partiet dubblerar nu vad man tidigare lovat. – Vi för en ansvarsfull politik som sätter jobb och välfärd före bidrag, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

SD tappar i ny lokal partiomröstning

Sverigedemokraterna backar ordentligt i Vi i Tyresös senaste lokala partiomröstning, men är alltjämt långt över sitt valresultat och klart större än trean Socialdemokraterna. Moderaterna fortsätter att vara Tyresös största parti även om man också tappar.

Fornuddsparken börjar ta form som Trollbäckens egen stadspark

Att utveckla Fornuddsparken ända ner mot vattnet till en grön, mer tillgänglig och levande mötesplats, var ett av de viktigaste löftena för Alliansen i valet 2014. I förra veckan besökte Tyresömoderaternas ordförande, tillika Trollbäckenbon, Peter Freij parken. Vi i Tyresö följde med och fotograferade.

17 besöker oss just nu