Oviss framtid för Tyresö FF:s damlag

Tyresö Fotboll AB sitter i en skuldhärva. Det rapporterar flera tidningar i dag. Om inte ekonomin stabiliseras riskeras elitlicensen vilket innebär tvångsnedflyttning för det framgångsrika damlaget som den 23 mars ska spela kvartsfinal i Champions League hemma mot österrikiska SV Neulengbach.

Av Robert Skölin
Publicerat 2014-03-03

Inför förra säsongen flyttades damlaget över till Tyresö Fotboll AB, ett bolag med separat ekonomi, skild från den övriga föreningen. I dag är det nog många som drar en lättnadens suck över det beslutet. Det storsatsande damlaget som bara för några år sedan plöjde i de nedersta divisionerna har fått ett SM-tecken och är aktuella för kvartsfinal i Champions League. Men framgångarna har också kostat. Bolaget bakom elitsektionen har numer skulder hos Skatteverket på nästan 1,5 miljoner kronor, gamla fordringar hos Kronofogden staplas på hög och nya är anstående.

Enligt lokaltidningen Mitt i Tyresö är Tyresö Fotboll AB i behov av drygt 2,7 miljoner kronor för att rädda ekonomin och hålla kvar laget i Allsvenskan. Men enligt anonyma källor till tidningen kan det röra sig om ännu mer. Kanske så mycket som 5 miljoner kronor. Hans Lindberg, ordförande i TFAB, hoppas fortfarande på en lösning och säger att det just nu inte är fråga om en konkurs;

- Inte i nuläget. Men det är så klart ingen bra situation. Pengarna finns inte, men vi jobbar på att lösa det. Vi jobbar konstruktivt med att hitta nya sponsorer, säger han till Mitt i Tyresö.

Något hot mot barn- och ungdomsverksamheten, utvecklingslaget Tyresö DFF eller herrlaget finns alltså inte. Skulden ligger hos Tyresö Fotboll AB, inte hos föreningen.
Publicerat 2014-03-03
Uppdaterat 2014-03-03Inga artiklar hittades
10 besöker oss just nu