Polisen: Betydligt färre inbrott i Tyresö den här sommaren

Antalet anmälda inbrott i Tyresö under juli månad var bara hälften så många som samma tid förra året.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-08-08

Det är Mitt i Tyresö som rapporterar om att inbrottsanmälningarna drastiskt sjönk under juli. Totalt rapporterades sju inbrott, att jämföra med juli 2017 då siffran var 16, varav 15 var mot villa eller radhus och ett mot lägenhet.

Kommunpolis Therese Löthman ser främst två anledningar till minskningen.

– Dels greps en person i början av sommaren som man kunde härleda till flera inbrott i länet, det är en förklaring till nedgången. Dels har vi jobbat mycket med frågan gentemot Tyresö kommun och haft en god grannsamverkan, säger hon till tidningen Mitt i.

LÄS MER: Stort stöd för trygghetskameror i TyresöPublicerat 2018-08-08
Uppdaterat 2018-08-08Inte säkert att Flaten-mord leder till åtal

I mitten av januari påträffades två personer, en kvinna och ett barn, avlidna i en skåpbil vid Flatenbadet. Omgående inleddes en förundersökning om mord. En rubricering som kvarstår. Men det är inte säkert att ärendet kommer leda till åtal – även om det klaras upp. Detta erfar Vi i Tyresö efter att ännu en gång ha pratat med åklagaren Sara Engelmark.

Flaten-mord: Obduktion klar – svar inväntas

Den rättsmedicinska undersökningen av de två kropparna, en kvinna och ett barn, som hittades i en hyrd skåpbil vid Flatenbadet för snart en vecka sedan är klar. Men ännu finns inga uppgifter om vad den visade.

34 besöker oss just nu