Polisen: Mindre buskörning i Skrubba

Fredrik Saweståhl (M) gick i höstas ut med löfte om att buskörningen i Skrubba ska stoppas. Nu kan detta ha infriats. Kommunpolisen Therese Löthman skriver på Facebook: ”Igår var det ingen bil (!) på plats och körde. Vart alla var är frågan?”.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-04-10

För drygt ett halvår sedan gick kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, moderaten Fredrik Saweståhl, ut och lovade att Tyresö kommun ska göra allt för att stoppa buskörandet i Skrubba. Han pekade på att verksamheten är olaglig och farlig för förare, åskådare och andra eventuella trafikanter.

Härtill skapar den ett oljud som många boende i Hanviken, Lindalen och Hedvigslund, men också företagare i området, inkommit med klagomål till kommunen kring. Även polisen har fått propåer om detta.

Tyresö kommun började genast att sätta press på Stockholms stad som äger marken. Ganska snart fick man gehör och en arbetsgrupp mellan Tyresö kommun, Stockholms stad och Polisen upprättades med det gemensamma målet att stoppa buskörningarna. Stoppskyltar sattes upp och Polisen intensifierade sin bevakning och sina kontroller.

LÄS MER: Streetrace-åkarna i Skrubba: Vart ska vi ta vägen?

Kommunpolis Therese Löthman var där i går och kollade läget och rapporterar via Facebook att det var lugnt.

”Jag som kommunpolis och kommunen har fått in mycket klagomål på att det körs race i området kring Skrubba på måndagar. Området som bilarna kör på är Stockholms stads mark. Men det är boende i Tyresö som störs. Igår var det ingen bil (!) på plats och körde. Vart alla var är frågan?”.

Förutom ovan nämnda åtgärder skriver hon också att det framöver kommer att byggas farthinder i området. Allt för att säkerställa att problemet inte återvänder.

Men helt problemfritt var det ändå inte i Tyresötrafiken under måndagen. I inlägget rapporterar Löthman nämligen om trafikförseelser på andra platser. Två personer rapporterades för olovliga körningar, tre ordningsbotar utdelades och man gjorde två flygande besiktningar.

 Publicerat 2018-04-10
Uppdaterat 2018-04-10Nytt narkotikatillslag i Tyresö

I fredags i förra veckan gjorde polisen en ny raid mot droghandeln i Tyresö – och det med framgång. "En större mängd narkotika togs i beslag, både cannabis och kokain", skriver polisen på Facebook.

16 besöker oss just nu