Pop up-torg inspirerar inför framtiden

Nu kan du som passerar bussterminalen i Tyresö eller besöker centrumet sätta dig ner och fundera över framtiden i Tyresö kommuns nya "Torg på prov", ett pop up-torg som invigdes under onsdagen av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M), tillsammans med initiativtagaren Emma Shepherdson från Stadsbyggnadsförvaltningen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-05-23

Bussterminalen i Tyresö Centrum upplevs av många som en tråkig och otrygg plats samtidigt som det är dit många besökare till Tyresö först kommer. Mot den bakgrunden jobbar kommunen med en planering för att inom ramen för den stora pågående centrumutvecklingen också bygga om och rusta upp busstorget. För att markera att projektstarten närmar sig och för att ge Tyresöbor och besökare en plats att sitta i en trevligare miljö och reflektera över framtiden har kommunen med hjälp av lokala leverantörer och en lokal konstnär byggt upp ett litet torg med bänkar, planteringar och färgglad konst. Tanken är att platsen ska ge en försmak på det nya som ska komma. 

– Busstorget är en ganska sorglig plats idag och det ska bli så roligt när vi kommer igång med en riktig ombyggnad. Det här ska vara en välkomnande och inbjudande plats som vi kan känna stolthet över. Till dess kan vi åtminstone sätta oss i ett lugnt hörn och tänka på framtiden och det positiva som kommer att ske, sa Fredrik Saweståhl under invigningen.  

”Torg på prov” kommer att finnas uppe fram till september. Tidsplanen för den riktiga ombyggnaden av busstorget innebär att projektet kan påbörjas hösten 2019.Publicerat 2018-05-23
Uppdaterat 2018-05-23Optikerkedjans upplysningskampanj kommer till Tyresö

Kolla dina ögon i tid – innan det för sent! Det är budskapet för en kringresande nationell upplysningskampanj om ögonhälsa som ska besöka 40 svenska städer, däribland Tyresö den 15 februari. – Vi vill sprida kunskap om att en synundersökning kan upptäcka och förebygga ögonsjukdom, det borde vara lika naturligt att undersöka sina ögon regelbundet som att gå till tandläkaren, säger Caroline Schiller, optiker på Specsavers som ligger bakom kampanjen.

12 besöker oss just nu