Färre direktbussar till Tyresö får lokalpolitiker att ryta ifrån

Stockholms läns landsting planerar att minska turtätheten på busslinjerna 818C och 815C som trafikerar Östra Tyresö och Trollbäcken och Stockholms central under rusningstid. Något som får Tyresös politiker att se rött. – Det här är inte acceptabelt, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Under rusningstid är 818C och 815C populära pendlingsbussar för boende i Trollbäcken och Östra Tyresö. Med bussarna kan man utan byten ta sig till Vattugatan vid Stockholms central. Men från och med december i år kan turtätheten minska i enlighet med Stockholms läns landstings föreslagna trafikförändringar. Det ogillas skarpt från både politisk majoritet och opposition i Tyresö. Lokala politiker förbereder nu en gemensam skrivelse till Sll:s Trafikförvaltning.

– Det här är inte första gången som tyresöborna drabbas av nerdragningar av direktbussarna. Det är populära linjer som underlättar för många att pendla till arbete och skola, säger Fredrik Saweståhl. 

– Antalet bussar borde öka istället för att minska om vi menar allvar med att det ska vara attraktivt att åka buss, säger oppositionsrådet Anita Mattsson (S).

För att möta de minskade antalet turer på 818C kommer turtätheten på 807 till Gullmarsplan att öka turtätheten. Men eftersom linje 806 inte längre kommer att gå genom Tyresö väntas inte turtätheten från Tyresö förbättras alls.
 


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/faerre-direktbussar-till-tyresoe-far-lokalpolitiker-att-ryta-ifran

Publicerat: 2017-04-21
Uppdaterat: 2017-04-21

Av: Robert Skölin

© 2020 Vi i Tyresö