Linus Lundqvist snabb i Carrera Cup-gästspel

Linus Lundqvist fanns med i segerdiskussionen i sitt inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Anderstorp i helgen, där han genomgående var bland de allra snabbaste på banan men ändå inte fick med sig det resultat han sökte.

Lundqvist bjöds in till tävlingarna på Scandinavian Raceway av Porsche Sverige, och fick chansen att ratta seriens så kallade VIP-bil en andra gång efter ett likadant inhopp i Karlskoga förra året.

Lundqvist – som till vardags tävlar i europeisk formelbilsracing – satte upp ett högt tempo direkt under ett par regndrabbade testpass på torsdagen, som han avslutade allra högst upp i resultatlistans topp före alla mästerskapets ordinarie förare i identiska Porsche 911 GT3 Cup-bilar.

Lundqvist navigerade sig sedan igenom ett incidentfyllt kval och säkrade två andraplatser på gridden till söndagens två heat, strax bakom den regerande mästaren Lukas Sundahl, i det 23-man stora fältet.

Väl i racen gick det dock inte som planerat för Tyresö-sonen. En avåkning i samband med en strid om pallen förpassade Lundqvist till 13:e plats i Race 1, och i Race 2 färgades slutresultatet – femma – av en dålig start.

Lundqvist visade dock prov på fortsatt bra fart i båda loppen, med näst snabbaste varv i Race 1 och absolut bästa varvtid i Race 2.

– Det har varit en väldigt kul och givande helg här i Anderstorp, säger Linus Lundqvist. Okej, slutresultatet blev inte vad jag hade hoppats på, men vi var snabba nog att ta upp kampen med alla de ordinarie förarna och att blanda oss i segerstriden. Jag har haft en kanonhelg och vill verkligen tacka Porsche Sverige för den här möjligheten. Det hade varit skoj att ge det ett nytt försök någon gång i framtiden!   

Lundqvist är den andra föraren att gästspela i Porsche Carrera Cup Scandinavia den här säsongen, efter 1997 års Formel 1-världsmästare Jacques Villeneuve som kom till start i Porsche Sveriges VIP-bil vid premiären på Ring Knutstorp den 3-4 maj. Villeneuve kvalade in som sjua respektive femma och fick också med sig en femteplats som bästa raceresultat.

Linus Lundqvist återvänder nu närmast till sitt ordinarie habitat i Euroformula Open, där nästa deltävling äger rum redan kommande helg (7-9 juni) på favoritbanan Spa-Francorchamps i de belgiska Ardennerna.


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/linus-lundqvist-snabb-i-carrera-cup-gaestspel

Publicerat: 2019-06-03
Uppdaterat: 2019-06-03

Av: Robert Skölin

© 2020 Vi i Tyresö