Linus Lundqvist tävlar i Indien

Linus Lundqvist kommer att stå på startlinjen när den asiatiska vinterserien MRF Challenge avslutas i indiska Chennai i helgen.

Syftet med Lundqvists inhopp – som sker i den sista av de tre deltävlingar som MRF-serien arrangerar den här vintern – är att motverka den värsta rattrosten under en period av året som annars präglas av förhållandevis lite körning.

MRF Challenge är ett formelbilsmästerskap med identiska bilar, samtliga centralt drivna av arrangören själv. Bilarna byggs av italienska Dallara och motorerna, som utvecklar drygt 210 hästkrafter, tillhandahålls av Renault. Prestandan är jämförbar med Formel Renault/Formel 4.

De två redan avgjorda deltävlingarna i MRF Challenge har arrangerats i Dubai respektive Bahrain. Helgens finaltävlingar körs alltså på Madras Motor Race Track utanför Chennai i Indien, det land där mästerskapet också är baserat.

Linus Lundqvist ställde nyligen upp i det stora 24-timmarsloppet i Daytona, USA, och är redan på plats i Indien för nästa exotiska utmaning.

– Det här är en värdefull chans för mig att få några extra mil i kroppen under vintern och slipa formen lite extra inför säsongen, säger Linus Lundqvist. Det blir mitt första besök i Indien och mitt första formelbilsrace sedan jag vann brittiska F3 på Silverstone i oktober. Huvudsyftet är att komma in i körningen igen, men som tävlingsmänniska vill man förstås alltid göra ett bra resultat. Vi får se hur det går, men jag ser fram emot det.

MRF Challenge är populärt bland europeiska förare just tack vare den möjlighet det ger att få värdefulla träningstävlingar i kroppen innan starten av den ordinarie säsongen. Bland de förare som tidigare tävlat i MRF-serien märks namn som Mick Schumacher, regerande europamästare i Formel 3 och son till den sjufaldige F1-världsmästaren Michael Schumacher.

Årets upplaga av MRF Challenge har så här långt dominerats av belgaren Max Defourny och brittiskan Jamie Chadwick – två av Linus Lundqvists konkurrenter från fjolårets brittiska F3-mästerskap. Ett 15-tal bilar väntas komma till start i finalen i Chennai.

Totalt ska fem race klaras av under helgen. Två av dessa körs på lördag, och tre på söndag.


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/linus-lundqvist-taevlar-i-indien

Publicerat: 2019-02-07
Uppdaterat: 2019-02-07

Av: Robert Skölin

© 2019 Vi i Tyresö