Lista: Vanligaste namnen i Tyresö

Heter du Maria Andersson eller möjligtvis Erik Andersson och bor i Tyresö? Då känner du förmodligen till en och annan person som har samma namn som du själv. Här nedan listar vi de vanligaste namnen i Tyresö.

Maria eller Erik Andersson. Där har du det absolut vanligaste namnet i Tyresö enligt sajten svenskanamn.se vars sammanställning baseras på Statistiska Centralbyråns namnstatistik för 2017.

I Tyresö finns det hela 2425 personer med namnet Maria. Antalet som heter Erik är 1365 medan efternamnet Andersson bärs av 663 Tyresöbor. Anderssson följs tätt av Johansson (596), Karlsson (472), Eriksson (464) och Nilsson (440).

Tyresö skiljer sig aningens från Sverigetoppen där Anna och Lars är de vanligaste tilltalsnamnen med Maria och Erik på tredje respektive femte plats. Men Andersson, ja det är förstaplatsinnehavaren även i riket.

Men när det kommer till nyfödda är dessa traditionella svenska namn tämligen ute. I toppen återfinns i stället namn som Alice, Alicia och Olivia respektive William, Oskar och Liam. Erik är först på 46:e plats medan Maria är på en 52:a.


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/lista-vanligaste-namnen-i-tyresoe

Publicerat: 2018-09-27
Uppdaterat: 2018-09-27

Av: Robert Skölin

© 2020 Vi i Tyresö