Medeltidsdagarna äger rum i helgen - en upplevelse för hela familjen

I helgen är det återigen dags för Tyresö medeltidsdagar med gycklare, hantverk, tornerspel och allt som hör medeltiden till.

Medeltidsdagarna äger rum på Lilla Tyresö, intill Tyresö slott och kyrka. Här låg det medeltida Tyresöhus, säte för ett av Stockholmsområdets största gods. Kvar av den byggda anläggningen är idag bara en bit av gråstensgrunden. I dagarna två, lördag till söndag mellan klockan 11-17, kan du göra en tidsresa och sugas in i medeltidsatmosfären på historisk mark.

Aktiviteter för hela familjen
På området finns roliga aktiviteter för barn och vuxna; bågskytte, svärdstest, armborstskytte och den spännande anordningen blida. Eller vad sägs om att utmana familjen på musroulette? Barn kan också måla sköld, åka karusell eller prova på det medeltida hantverket tovning. Båda dagarna är det öppen gycklarskola där du får lära dig jonglera, diabolo eller akrobatik - eller bara titta på och inspireras. 

Medeltida marknad
På den medeltida marknaden kan du strosa runt bland hantverkare och knallar i tidstypiska dräkter. Här finns allehanda varor och äkta hantverk till försäljning: godis, läder, smycken, medeltidsinspirerade kläder, knivar, keramik med mera.

Mat och café
Den hungrige kan smörja kråset med medeltida mat på krogen Glada Galten - kan det vara riddarrester? Brödboden säljer sitt ryktbara bröd. Den sötsugne hittar hembakta läckerheter, kaffe och glass på caféet i Prinsvillan.

Nytt tornerlag
Nytt för i år är ett tornerspel där Robin Hood spelar en viktig roll. Det blir stor dramatik bland riddare och hästar. Och var är Lille John? Varken rövarna och riddarna har varit i Tyresö förut.

Läs mer om Tyresö medeltidsdagar på tyreso.se


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/medeltidsdagarna-aeger-rum-i-helgen-en-upplevelse-foer-hela-familjen

Publicerat: 2016-05-19
Uppdaterat: 2016-05-21

Av: Robert Skölin

© 2020 Vi i Tyresö