Nu tillagas all skolmat på plats

Nu har det sista skolköket byggts om från mottagningskök till tillagningskök.

2010 initierade Moderaterna och Alliansen en satsning på skolmaten i Tyresö som innebär att alla grundskolekök skulle ställas om från mottagnings- till tillagningskök. Samtidigt lades det stora centralköket ner. Sofiebergsskolan var den sista skolan att få sitt kök ombyggt, vilket nu är klart, lagom till höstterminens skolstart.

– Det har varit en jätteinvestering i 70-80 miljoners klassen som det känns oerhört bra att vara i mål med. Framför allt tror jag elever och personal tycker det, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Förutom att bygga om köken har kommunen tagit ytterligare steg för att höja kvaliteten på maten. Bland annat har man anställt en gastronomisk chef som ska ta ett helhetsgrepp om måltiderna.

– Fokus på hög kvalitet genom utbildad personal och mat lagad från grunden bidrar starkt till matglädje. Det är vad vi försöker omfamna med de nya köken och rekryteringen av Elin Waltersson (gastronomisk chef, red.anm.) som har gedigna kunskaper att vara med och utveckla kostenheten. Sammantaget stärker detta vår position som en av Sveriges bästa kommuner inom matservice. Men självklart finns det mer att göra. Både i skolan och äldreomsorgen, fortsätter kommunalrådskollegan Anki Svensson (M).


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/nu-tillagas-all-skolmat-pa-plats

Publicerat: 2017-08-30
Uppdaterat: 2017-08-30

Av: Robert Skölin

© 2020 Vi i Tyresö