Pop up-torg inspirerar inför framtiden

Nu kan du som passerar bussterminalen i Tyresö eller besöker centrumet sätta dig ner och fundera över framtiden i Tyresö kommuns nya "Torg på prov", ett pop up-torg som invigdes under onsdagen av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M), tillsammans med initiativtagaren Emma Shepherdson från Stadsbyggnadsförvaltningen.

Bussterminalen i Tyresö Centrum upplevs av många som en tråkig och otrygg plats samtidigt som det är dit många besökare till Tyresö först kommer. Mot den bakgrunden jobbar kommunen med en planering för att inom ramen för den stora pågående centrumutvecklingen också bygga om och rusta upp busstorget. För att markera att projektstarten närmar sig och för att ge Tyresöbor och besökare en plats att sitta i en trevligare miljö och reflektera över framtiden har kommunen med hjälp av lokala leverantörer och en lokal konstnär byggt upp ett litet torg med bänkar, planteringar och färgglad konst. Tanken är att platsen ska ge en försmak på det nya som ska komma. 

– Busstorget är en ganska sorglig plats idag och det ska bli så roligt när vi kommer igång med en riktig ombyggnad. Det här ska vara en välkomnande och inbjudande plats som vi kan känna stolthet över. Till dess kan vi åtminstone sätta oss i ett lugnt hörn och tänka på framtiden och det positiva som kommer att ske, sa Fredrik Saweståhl under invigningen.  

”Torg på prov” kommer att finnas uppe fram till september. Tidsplanen för den riktiga ombyggnaden av busstorget innebär att projektet kan påbörjas hösten 2019.


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/pop-up-torg-inspirerar-infoer-framtiden

Publicerat: 2018-05-23
Uppdaterat: 2018-05-23

Av: Robert Skölin

© 2020 Vi i Tyresö