Sjunkande villapriser i Tyresö – men kraftig rekyl för bostadsrätter

Småhuspriserna i landet sjönk med en procent den senaste tremånadersperioden och Tyresös marknad var inget undantag. Men för bostadsrätterna var det uppåt, enligt uppgifter från SCB och Svensk Mäklarstatistik.

Mellan de två senaste tremånadersperioderna, december 2018 – februari 2019 respektive september – november 2018, redovisas sjunkande villapriser i tio av Sveriges 21 län, samtidigt som det i fyra redovisas stigande priser. Den största prisnedgången på länsnivå var i Västernorrland med fem procent, följt av Östergötland och Jämtland med fyra procent. Det län där priserna steg som mest var Blekinge med fem procent, följt av Norrbotten med tre procent.

LÄS MER: Tyresö bygger näst mest i länet

I storstadsregionerna Stor-Stockholm och Stor- Göteborg steg priserna med en procent, medan de var oförändrade i Stor-Malmö.

Tyresös lokala marknad för småhus följde däremot inte prisutvecklingen i regionen. Precis som i landet i stort backade priserna med en procent. Men jämfört med ett år sedan är priserna oförändrade.

Kraftig rekyl för bostadsrätter
Ljusare såg det emellertid ut för priserna på bostadsrätter i Tyresö. I slutet av 2017 föll priserna brant men bara det senaste kvartalet har drygt halva det tappet hämtats igen – efter en uppgång om hela 4,2 procent. Priserna är nu i nivå med hur det såg ut våren 2018.

Och i detta sticker Tyresö ut. I hela Stockholms län har bostadsrätterna haft en negativ prisutveckling. Såväl under den senaste tremånadersperioden som jämfört med ett år sedan.


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/sjunkande-villapriser-tyresoe-kraftig-rekyl-bostadsraetter

Publicerat: 2019-03-08
Uppdaterat: 2019-03-08

Av: Robert Skölin

© 2020 Vi i Tyresö