Skölin lämnar som chefredaktör

Vi i Tyresös chefredaktör sedan mer än sex år tillbaka, 36-årige Robert Skölin, är på väg att lämna sin post. – Jag har lagt ner hela min själ i tidningen och det har inte varit ett lätt beslut. Men allt har sin tid och jag är övertygad om att Vi i Tyresö går en ljus framtid till mötes även utan mig, säger han.

Skölins avgång är förknippat med att han beslutat lämna sitt arbete hos tidningens ägare, Moderaterna i Tyresö. 

– Jag kände att jag behövde nya utmaningar och under sommaren fick jag klart med en ny tjänst i en annan bransch. Att jag också lämnar Vi i Tyresö är en konsekvens av det, säger han.

Den ansvarige utgivaren Anki Svensson riktar ett tack till den avgående chefredaktören.

– Å redaktionens vägnar tackar jag Robert för hans insatser. Framgångarna under hans ledning är storartade. Vi i Tyresö har i dag tiotusentals besökare varje månad, engagerar och gör stort avtryck i samhällsdebatten. Det går inte ens att jämföra med hur det var när han började 2013. Bara på egen hand har han producerat över 2.000 artiklar, säger hon och fortsätter:

– Tomrummet blir svårt att fylla men samtidigt respekterar jag beslutet och önskar honom all lycka.

Återstart dröjer
Tidigare har det aviserats att Vi i Tyresö skulle återkomma i augusti och då skulle även förändringar av sajten presenteras, något Robert Skölin nämnde i sommarbrevet. Men på grund av att Skölin lämnar förskjuts detta på obestämd tid.

– Vi i Tyresö har funnits sedan 1960-talet och har varierat i både utgivning, format och innehåll genom årens lopp. Nu väntar ett nytt spännande kapitel men exakt hur det kommer att se ut får vi återkomma om. Att hitta en stark efterträdare är ett prioriterat arbete, avslutar Svensson.


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/skoelin-laemnar-chefredaktoer

Publicerat: 2019-08-07
Uppdaterat: 2019-08-07

Av: Redaktionen

© 2020 Vi i Tyresö