Socialdemokraterna spred valpropaganda på äldreboende i Tyresö

Socialdemokraterna gick in på ett vård- och omsorgsboende för sjuka och dementa i Tyresö – för att sprida valpropaganda.

Socialdemokraterna har det tufft just nu. Partiet går kräftgång i opinionen och ser ut att göra sitt sämsta valresultat – någonsin. Men inte nog med det. Socialdemokraterna anklagas även för fulspel. Att bluffa om andra partiers politik, valstugesabotage, att köpa sökord på andra partier i syfte att driva trafik till sin egen hemsida samt att betala unga personer för att de ska marknadsföra partiet på sociala plattformar som Instragram. För att bara nämna några exempel.

LÄS MER: SD tappar i ny lokal partiomröstning

Nu har det hänt även här, i Tyresö. Det menar Dick Bengtson (M) som är socialnämndens ordförande.

Under torsdagskvällen blev han informerad om att Socialdemokraterna satt upp en affisch på innergården till Björbackens äldreboende och att en S-märkt valarbetare varit inne på själva boendet och delat ut politiskt material till dem gamla och sjuka.

”Ett totalt oacceptabelt beteende! Helt uppenbart vill man på detta sätt påverka de boendes ställningstagande i valet. Alla kommunens fastigheter och anläggningar ska vara fredade från valpropaganda.”, skriver han i ett öppet brev adresserat till oppositionsrådet Anita Matsson (S).

Bengtson frågar bland annat Mattsson om hon tycker att detta är ett schysst sätt att bedriva valrörelse på och avslutar med att konstatera att det nu finns behov av att övervaka att ingen otillbörlig påverkan sker i samband med den institutionsröstning som äger rum på söndag.

Infekterad fråga 
Björkbackens äldreboende kommer att läggas ner och platserna ska flyttas till nyöppnade Villa Basilika men också ersättas av ett nytt kommunalt äldreboende bara ett stenkast bort (se Bengtson berätta om det nya äldreboendet i Norra Tyresö Centrum). Nedläggningen har varit infekterad och Dick Bengtson skrev i våras på Vi i Tyresö om att Socialdemokraterna spred fake news.

Moderaternas reaktion bara timmar innan
Tyresömoderaterna lade under gårdagen ut ett inlägg på sin Facebook-sida där man beklagade sig över Socialdemokraternas fulspel. Men det var innan det här kom till partiets kännedom. 

– Precis som Dick pekar på i brevet är detta något vi ser ytterst allvarligt på. Jag vill dock inte säga något mer nu utan inväntar ett svar från Anita Mattsson, säger föreningsordföranden Peter Freij.


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/socialdemokraterna-spred-valpropaganda-pa-aeldreboende-i-tyresoe

Publicerat: 2018-08-31
Uppdaterat: 2018-08-31

Av: Robert Skölin

© 2020 Vi i Tyresö