Svantesson (M) besökte Tyresö – talade om företagares villkor

Valrörelsen inför valet den 9 september börjar så sakta komma igång. I måndags märktes det också i Tyresö då Moderaternas vice partiledare och ekonomisk politiske talesperson Elisabeth Svantesson kom på besök till kommunen.

Målet för Svantessons resa var att tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl, också han moderat, göra ett företagsbesök på det framgångsrika Tyresö-företaget Arta Plast.

Värd under besöket var Arta Plasts VD Helge Steg som gav en presentation om Arta Plast, ett av Sveriges mest ledande och innovativa företag inom plast som livsmedelsförpackningar och medicintekniska detaljer. Diskussionerna under besöket kom att handla om företagares villkor, möjligheter att expandera och nyanställa och hur företag kan bidra till en bättre integration och stå för fler enkla jobb om skatter och regler i Sverige skulle möjliggöra det. Det samtalades även om kompetensförsörjning och myndigheters byråkrati.

Besöket avslutades med en rundvandring i den välordnade fabriken där många välkända produkter som finns i nästan allas kök och hem tillverkas. 


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/svantesson-m-besoekte-tyresoe-talade-om-foeretagares-villkor

Publicerat: 2018-08-07
Uppdaterat: 2018-08-07

Av: Robert Skölin

© 2019 Vi i Tyresö