SvFF säger nej: Tyresö FF kastas ut ur damallsvenskan - kan också gå i konkurs

Framgångssagan Tyresö FF:s damer har nått sitt slut. Miljonskulderna blev till sist för mycket. Svenska Fotbollsförbundets appelationsnämnd konstaterar att bolaget Tyresö Fotboll AB inte kommit in med årsredovisning i rätt tid och avslår därmed bolagets överklagan. Det tidigare beslutet att neka elitlicens för 2015 står fast. Nu slängs man ut ur damallsvenskan.

”Svenska Fotbollförbundets Appellationsnämnd har i dag i dom fastställt Licensnämndens beslut att inte bevilja Tyresö Fotboll AB elitlicens för 2015. Appellationsnämnden konstaterar att bolaget inte i rätt tid gett in årsredovisning för 2013 och att det inte finns särskilda skäl att bevilja bolaget elitlicens.”, står det i dag att läsa på SvFF:s hemsida. Det betyder att laget från och med nästa år får spela i elitettan, men om de kommer på någon av de två sista platserna i damallsvenskan flyttas man ner två divisioner, till division 1.

Dahlkvist är inte förvånad
Mittfältsstjärnan Lisa Dahlkvist säger till SVT att hon inte är förvånad över beslutet.

- Jag trodde redan att det var klart. Man tänker inte så mycket på vad som händer nästa år. Man tänker på nästa vecka.

Spelarflykten från laget sedan förra hösten är omfattande. Ett 15-tal spelare har lämnat. Bland stjärnspelarna kan nämnas Marta, Caroline Seger, Kirsten van de Ven, Veronica Boquete och Christen Press, som antingen redan har försvunnit eller är på väg bort. Dahlkvist tror nu att det blir svårt att börja om och locka spelare efter allt som hänt. Vilket betyder att klubben kommer behöva bygga från junior- och flicklagen. Och om sin egen framtid i Tyresö säger hon:

- Jag vet inte... Om de inte går i konkurs så måste de visa vad de har för mål, hur organisationen kommer se ut i framtiden, sedan får jag ta ett beslut, berättar hon för SVT.

Finns risk för konkurs - Tyresös resultat kan strykas
Tyresö Fotboll AB som driver damlaget riskerar också att försättas i konkurs. Ett sådant beslut tas senare i veckan. I dag har bolaget skulder på över 10 miljoner kronor och är inne i en pågående rekonstruktion som går ut på torsdag. Rekonstruktören Hans Ödén säger till Radiosporten att Tyresö inte lämnat in någon ansökan om förlängning av rekonstruktionen.

- Om Tyresö går i konkurs mitt under pågående säsong kommer resultaten från de tidigare matcherna att strykas, säger Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittén.

LÄS MER:
Oviss framtid för Tyresö FF:s damlag
Konkurshotet mot Tyresö FF:s damlag avvärjt

Stjärnsponsorns ilska: "Vi går inte in i några jävla konkursbon någon mer gång"
Kravet från tränarkåren: Flytta ned Tyresö FF från Damallsvenskan

Tyresö FF:s damlag räddat - firade domstolens beslut
Ingen elitlicens för Tyresö FF:s damer


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/svff-saeger-nej-tyresoe-ff-kastas-ut-ur-damallsvenskan-konkurs

Publicerat: 2014-06-03
Uppdaterat: 2016-01-23

Av: Robert Skölin

© 2020 Vi i Tyresö