Tomhänta guldrånare greps på Gudöbroleden

Rånförsöket mot en guldbutik i Saltsjöbaden Centrum vid 11-tiden i dag slutade snopet för rånarna – butiken var nämligen stängd. Efter en nära halvtimmes lång polisjakt kunde de också gripas.

Rånförsöket misslyckades då ägaren till guldbutiken var sen med öppnandet. Det fick den maskerade rånarligan att fly sin kos i en silverfärgad Audi efter att i desperation också riktat automatvapen mot chockade Saltisbor. Polisen fick syn på rånarna, två män i 40-årsåldern och två i 20-årsåldern, efter tio minuters intensivt letande och därefter gick jakten i full fart mot Tyresö och Gudöbroleden där de stoppades och greps. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska automatvapnet som användes vid rånförsöket ha varit en AK-47:a, även kallad Kalasjnikov. En pistol och fotanglar för att hindra efterföljande hittades också i flyktbilen.

I tisdags rånades en guldbutik i Jakobsberg genom en så kallad ”smash and grab-kupp” då fyra män forcerade butikens skyltfönster med en bil. Flera skott avlossades i butiken och fotanglar lades sedan ut men ingen är ännu gripen för rånet och polisen utreder nu om det kan finnas ett samband med dagens rånförsök.

Ingen människa kom till skada under rånförsöket mot guldbutiken i Saltsjöbaden.


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/tomhaenta-guldranare-greps-pa-gudoebroleden

Publicerat: 2015-04-10
Uppdaterat: 2016-01-23

Av: Redaktionen

© 2020 Vi i Tyresö