Två skadade vid Kumla badet – dykare ska leta efter järnrör

Två personer har skadats efter att ha badat vid Kumlabadet i helgen. Nu ska räddningstjänstens dykare leta efter järnrör.

Under lördagen skadades en person efter att ha badat vid Kumlabadet i Trollbäcken. Under söndagen skadades ytterligare en. Det berättar Andreas Linder, operativ chef, vid Södertörns brandförsvarsförbund efter att ett sjukhus slagit larm.

– De har berättat att två personer, en i dag och en i går, har skadat sig på någon form av järnrör i vattnet vid en brygga i Tyresö, säger han till Aftonbladet.

Av den information som finns är åtminstone en av de skadade ett barn. Polis har varit på platsen under söndagen och nu ska räddningstjänstens dykare genomföra insatser där man letar efter järnrör och spett i badvattnet.

– Jag vet inte vilka skador personerna har fått men vi ska leta efter röret, säger Linder.

Uppdatering 1: Efter en större sökinsats har polis och räddningstjänst inte hittat några järnrör. Man har heller inte fått kontakt med några skadade personer. Detta skriver Expressen.
Uppdatering 2: Tyresö kommun konstaterar att det förmodligen är flytbryggans fästanordning som är orsak till skadorna. Detta har nu åtgärdats på Kumlabadet såväl som på Trinntorpsbadet som har samma anordning.


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/tva-skadade-vid-kumla-badet-dykare-ska-leta-efter-jaernroer

Publicerat: 2018-06-03
Uppdaterat: 2018-06-04

Av: Robert Skölin

© 2020 Vi i Tyresö