Tyresö anordnar deltävling i Funkisfestivalen

Är du en sångfågel, tycker om att stå på scen och omfattas samtidigt av LSS? Ta då chansen att anmäla dig till Funkisfestivalen som nästa år kommer till Tyresö för allra första gången.

Funkisfestivalen är en sångtävling för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som hölls för första gången 2011. Under åren har tävlingen fått fler och fler deltävlingar genom att ytterligare kommuner valt att haka på. 2018 deltar Tyresö för första gången som en av 18 kommuner.

Tyresös deltävling hålls måndagen den 22 januari klockan 18 i Tyresö gymnasiums aula. Den stora finalen går sedan av stapeln den 23 april 2018, på Cirkus i Stockholm. 

Därför deltar Tyresö kommun
Syftet med Funkisfestivalen är dels att ge personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning möjlighet att stå på scen, sjunga och ta plats och vara huvudpersoner i ett stort underhållningsevenemang på egna villkor. Men också att uppmärksamma personer med funktionsnedsättning och sätta strålkastaljuset på varje persons stora kapacitet. Det skriver Tyresö kommun på sin evenemangsida.

Är du intresserad av att delta? Sista dag för att skicka in anmälan är den 14 december. För anmälan och mer information, se tyreso.se.


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/tyresoe-anordnar-deltaevling-i-funkisfestivalen

Publicerat: 2017-11-07
Uppdaterat: 2017-11-07

Av: Robert Skölin

© 2020 Vi i Tyresö