Tyresö ett stort steg närmare avancemang till SHE

Efter en strålande genomförd säsong står nu Tyresö Handbolls damer nära avancemang till högsta ligan SHE. Sista hindret är nästjumbon i årets SHE Skara som är kvalmotståndare. Den första kvalmatchen i måndags i Tyresöhallen slutade med en stabil hemmaseger för Tyresö 29-22 (14-9).

Det var riktigt gott om folk på plats i Tyresöhallen för att se matchen. 783 åskådare som hjälpte hemmatjejerna genom hela matchen. Skara öppnade bäst och hade en tidig ledning och det dröjde 10 minuter innan Tyresö var ikapp och om. Från Olivia Svalstedts 4-3 drog hemmalaget sakta men säkert ifrån till 14-9 i paus. I den andra halvleken var det ett stabilt och försvarsmässigt tufft Tyresö som stod upp och höll avståndet till Skara. Ledningen var som minst fyra bollar och som mest upp på åtta. Till slut tog Tyresö en ohotad seger med 29-22. Bästa målskytt i Tyresö var Johanna Hellgren med sina 7 mål.

Tyresö tog därmed ett stort steg närmare SHE. Nu väntar returmatch i Skara söndag 8 april och en eventuell tredje och avgörande match spelas om det behövs i Skara den 11/4. Tyresö Handboll kommer att arrangera supporterbussar till matchen i Skara på söndag enligt information på klubbens hemsida.


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/tyresoe-ett-stort-steg-naermare-avancemang-till-she

Publicerat: 2018-04-03
Uppdaterat: 2018-04-03

Av: Fredrik Saweståhl

© 2020 Vi i Tyresö