Tyresö Fotboll AB har lämnat in konkursansökan

Skuldtyngda Tyresö Fotboll AB har lämnat in sin konkursansökan till Nacka tingsrätt. Därmed begravs det tidigare så framgångsrika damfotbollslaget för gott.

”De senaste 7 åren har varit spännande, inspirerande, utvecklande och omtumlande - alla föreningens medlemmar har på ett eller annat sätt varit med på damlagets resa från div 3 till Champions League finalen i Lissabon. Nu har den sagan fått ett slut som tyvärr till största del präglats av negativa tongångar, och detta har i mångt och mycket överskuggat och suddat ut alla goda minnen från den fantastiska fotboll vi fått bevittna på Tyresövallen.”, så skriver Jimi Törnberg, t.f. klubbdirektör i Tyresö FF, på klubbens hemsida.

För några veckor sedan blev det klart att man inte beviljades fortsatt elitlicens av SvFF då man inte lämnat in årsredovisning i tid, konsekvensen blev tvångsdegradering oavsett sportsligt resultat. Man blev också av med sin Champions League-plats till nästa säsong. Men oavsett detta hade laget inte kunnat fortsätta. Strömhoppen i laget gjorde att den nu f.d. tränaren Tony Gustavsson hade otillräckligt med spelare i truppen för att fullfölja säsongen.

Lång kamp byts mot nystart
I våras presenterades ett förslag om att inleda ett samarbete med ett afrikanskt land som skulle kunna ge flera miljoner kronor om året. Pengar som skulle ha kunnat rädda det krisdrabbade bolaget från konkurs. Men efter en hård kamp att fortsätta seniorsatsningen på damsidan från styrelsen och eldsjälar runt omkring, har man nu alltså själva ansökt om konkurs. Jimi Törnberg skriver vidare att den 1400 medlemmar starka föreningen kommer att ta ny sats, dels genom att bygga vidare på det som redan finns och dels genom en rad nytänkande initiativ för att ytterligare stärka föreningen.

”Föreningens kommittéer på Ungdoms-, Herr- och Damsidan smider för fullt sina planer inför hösten och kommande säsonger, och på många sätt känns det som en fräsch och tydlig ”nystart”. Nu ligger fokus på att skapa en stabil ekonomisk plattform för det fortsatta arbetet med utbildningsinsatser för spelare och ledare, och tillsammans med ett antal starka krafter kommer vi kunna lägga det senaste halvårets turbulens bakom oss.”


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/tyresoe-fotboll-ab-har-laemnat-in-konkursansoekan

Publicerat: 2014-06-24
Uppdaterat: 2016-01-23

Av: Robert Skölin

© 2019 Vi i Tyresö