Tyresö-lag kan vinna Tips-SM

Magnus Åkerberg och laget SV Seguro från Tyresö är klara för final i årets upplaga av Tips-SM. Från Stockholm har också laget Stigtomten med vänner kvalat in till finalen. Det står klart sedan den sista deltävlingen avgjordes förra helgen efter sex veckors intensivt tävlande. Det är andra gången laget går hela vägen till SM-final.

Tips-SM är Sveriges största tipstävling och en av årets höjdpunkter för stryktippare över hela landet. Årets upplaga är den 22:a i ordningen och totalt 64.508 individuella deltagare och 3.648 fullständiga lag har under sex veckor gjort upp om de 26 åtråvärda finalplatserna. Varje lördag har de lämnat in veckans Stryktips med ett 64-raderssystem. De 13 bästa individuella tipparna samt 13 bästa lagen har kvalat in till finalen den 13 december i Stockholm. Då är det är inte bara den prestigefyllda titeln som står på spel – vinnaren går även hem med 300 000 kronor. Med i kampen om titeln som Sveriges bästa Stryktippare 2018 är alltså Tyresö-laget SV Seguro och Stockholmskollegorna Stigtomten med vänner.

SV Seguros lagkapten Magnus Åkerberg har siktet inställt på vinst.

– Det känns jättekul! Nu ska vi vinna! Vi har spelat nästan 20 år ihop men inte kommit så här långt i SM tidigare. Vi skickar en mycket stark representant till finalen som kan allt om gammal fotboll. Han är väldigt ambitiös så han kommer plugga på extra innan också. Har vi kommit så här långt måste vi ju göra allt för att ta hem det, säger Magnus.

Stigtomten med vänners lagkapten, Peter Hansson, har varit i final tidigare men hade inte räknat med att komma dit igen.

– Det känns överraskande! Jag var själv i den individuella finalen 2002 och kom trea, men på den tiden var jag lite mer nördig. Vi skickar Janne att representera oss i år. Jag tror man måste ha lite tur för att vinna, men vi ska hitta ett bra upplägg så att han kommer väl förberedd ändå, säger Peter.

Så avgörs det
Finalen avgörs genom 13 stycken 1X2-frågor som kräver mer djupgående kunskap om engelsk fotboll än bara själva matchresultaten.

– Äntligen är det dags för final i Tips-SM. Finalisterna har redan slagit tiotusentals andra tippare och i finalen kommer deras fotbollskunskap och nerver sättas på ordentligt prov, säger Monica Sandström, kommunikationsansvarig Stryktipset.

Hur är dina kunskaper i engelsk fotboll? Testa själv nedan.


Artikelns URL: https://viityreso.se/artikel/tyresoe-lag-kan-vinna-tips-sm

Publicerat: 2018-12-06
Uppdaterat: 2018-12-06

Av: Robert Skölin

© 2019 Vi i Tyresö