Program på Tyresö gymnasium ger stor chans till jobb

Ungdomar som har läst ett yrkesprogram inom bygg eller fordon har stora chanser att få jobb kort efter att de avslutat gymnasieskolan.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-11-23

Det är de praktiska programmen som bygg, fordon och el som har störst chans att leda till jobb inom ett år, visar statistik från Skolverket. Program som bland annat finns att läsa på Tyresö gymnasium.

– Att få ett jobb under det första året efter gymnasieskolan är en mycket bra start på yrkeslivet. Här ser vi tydligt att många yrkesprogram kan ge den möjligheten, säger Torun Rudin, enhetschef på Skolverket.

Fyra yrkesprogram ledde säkrast till jobb
Ungdomar med examen (läsår 2013/2014) från bygg- och anläggningsprogrammet och fordons- och transportprogrammet hade i störst utsträckning etablerat sig ett år efter avslutade gymnasiestudier, enligt Skolverkets sammanställning. Av dessa ungdomar hade över hälften, 54 procent, en etablerad ställning på arbetsmarknaden. Det innebär bland annat att de hade en årsinkomst på minst 187 100 kronor och inte hade varit registrerade som arbetslösa under året. Även de ungdomar som avslutat programmen vård- och omsorg och VVS- och fastighet med examen hade en stark ställning på arbetsmarknaden efter utbildningen.

Utbildningarna som Tyresö gymnasium erbjuder (Tyresö gymnasiums webbplats)Publicerat 2017-11-23
Uppdaterat 2017-11-25Bygg-eleven Madeleine prisades

Sistaårseleven Madeleine Envall på Bygg- och anläggningsprogrammet vid Tyresö gymnasium överraskades under onsdagens studentavslutning med beskedet att hon är årets Bygmastipendiat.

Ordningsomdömen i skolan kan vara på G – välkomnas av oppositionsrådet

Skriftliga omdömen i ordning kan snart bli verklighet för Sveriges elever i högstadiet och gymnasiet. I riksdagen finns en majoritet för det borgerliga förslaget som inte oväntat välkomnas av oppositionsrådet i Tyresö Anki Svensson (M). – Det är viktigt att föräldrarna får en indikation på hur deras barn sköter sig i skolan, säger hon i en kommentar till Vi i Tyresö.

Fem av sex Tyresöungdomar väljer bort Tyresö gymnasium

Tyresö gymnasium har det tufft, eller till och med mycket tufft. Elevantalet har mer än halverats sedan glansdagarna och programutbudet fortsätter att minska i takt med det allt lägre söktrycket. En ond spiral som är svår att bryta. Vi i Tyresö har tagit del av en unik kartläggning över skolans kräftgång.

15 besöker oss just nu