Program på Tyresö gymnasium ger stor chans till jobb

Ungdomar som har läst ett yrkesprogram inom bygg eller fordon har stora chanser att få jobb kort efter att de avslutat gymnasieskolan.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-11-23

Det är de praktiska programmen som bygg, fordon och el som har störst chans att leda till jobb inom ett år, visar statistik från Skolverket. Program som bland annat finns att läsa på Tyresö gymnasium.

– Att få ett jobb under det första året efter gymnasieskolan är en mycket bra start på yrkeslivet. Här ser vi tydligt att många yrkesprogram kan ge den möjligheten, säger Torun Rudin, enhetschef på Skolverket.

Fyra yrkesprogram ledde säkrast till jobb
Ungdomar med examen (läsår 2013/2014) från bygg- och anläggningsprogrammet och fordons- och transportprogrammet hade i störst utsträckning etablerat sig ett år efter avslutade gymnasiestudier, enligt Skolverkets sammanställning. Av dessa ungdomar hade över hälften, 54 procent, en etablerad ställning på arbetsmarknaden. Det innebär bland annat att de hade en årsinkomst på minst 187 100 kronor och inte hade varit registrerade som arbetslösa under året. Även de ungdomar som avslutat programmen vård- och omsorg och VVS- och fastighet med examen hade en stark ställning på arbetsmarknaden efter utbildningen.

Utbildningarna som Tyresö gymnasium erbjuder (Tyresö gymnasiums webbplats)Publicerat 2017-11-23
Uppdaterat 2017-11-2583 miljoner extra till välfärden i Tyresö med Moderaterna

Tyresös statsbidrag för att stärka välfärden blir avsevärt större med Moderaterna än med sittande regering. Partiet dubblerar nu vad man tidigare lovat. – Vi för en ansvarsfull politik som sätter jobb och välfärd före bidrag, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

19 besöker oss just nu