Rekordlång lista för M i kommunalvalet

På ett välbesökt medlemsmöte förra veckan fastställde Tyresömoderaterna sin lista i valet till kommunfullmäktige nästa år. Listan består av hela 55 kandidater, fler än någonsin tidigare. Överst står kommunalrådet Fredrik Saweståhl.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-12-15

– Det har varit ett rejält tryck och intresse från medlemmarna i Tyresö att stå med på listan och vara kandidater för Moderaterna. Faktum är att listan är rekordstor. Vi har aldrig tidigare upplevt att så många vill vara med och leda och utveckla Tyresö tillsammans med oss. Det är oerhört glädjande och bra, säger föreningsordföranden Peter Freij.

Förstanamn är alltså Fredrik Saweståhl. Saweståhl valdes in i Tyresö kommunfullmäktige 2006 och är kommunstyrelsens ordförande sedan 2009.

– Jag är stolt och tacksam över att medlemmarna i vårt parti gett mig förtroendet att leda en till valrörelse och möjligheten att leda Tyresö i fyra år till. Det finns mycket positivt i Tyresö och vi är inne i en spännande utveckling inom näringsliv, stadsutveckling och välfärdsutvecklingen. Vi ska möta väljarna i Tyresö med en framtidsinriktad politik med fokus på kvalitet och effektivitet.

Efter Saweståhl står Anki Svensson. Även hon på samma placering som i valet 2014. Svensson är ordförande i barn- och utbildningsnämnden och har lång erfarenhet av Tyresöpolitiken.

– Jag är tacksam för att ha fått fortsatt förtroende och placering som andranamn på Tyresömoderaternas lista, säger Anki Svensson.

Topp-10

1.   Fredrik Saweståhl
2.   Anki Svensson
3.   Dick Bengtson
4.   Annika Henningsson
5.   Peter Freij
6.   Jeanette Hellmark
7.   Sonja Gustafsson
8.   Lotta Stjernfeldt
9.   Hampus Degramo
10. Fredrik Bergkuist

Listan i sin helhet finns på Tyresömoderaternas hemsida.Publicerat 2017-12-15
Uppdaterat 2018-01-08Fornuddsparken börjar ta form som Trollbäckens egen stadspark

Att utveckla Fornuddsparken ända ner mot vattnet till en grön, mer tillgänglig och levande mötesplats, var ett av de viktigaste löftena för Alliansen i valet 2014. I förra veckan besökte Tyresömoderaternas ordförande, tillika Trollbäckenbon, Peter Freij parken. Vi i Tyresö följde med och fotograferade.

SD klart svagare i kommunerna

Sverigedemokraterna rycker fram som en ångvält i opinionen och aspirerar på att bli Sveriges största parti i höstens riksdagsval – men i kommunpolitiken är man inte alls lika starkt positionerade med nio veckor kvar till valdagen.

20 besöker oss just nu