Rekordlång lista för M i kommunalvalet

På ett välbesökt medlemsmöte förra veckan fastställde Tyresömoderaterna sin lista i valet till kommunfullmäktige nästa år. Listan består av hela 55 kandidater, fler än någonsin tidigare. Överst står kommunalrådet Fredrik Saweståhl.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-12-15

– Det har varit ett rejält tryck och intresse från medlemmarna i Tyresö att stå med på listan och vara kandidater för Moderaterna. Faktum är att listan är rekordstor. Vi har aldrig tidigare upplevt att så många vill vara med och leda och utveckla Tyresö tillsammans med oss. Det är oerhört glädjande och bra, säger föreningsordföranden Peter Freij.

Förstanamn är alltså Fredrik Saweståhl. Saweståhl valdes in i Tyresö kommunfullmäktige 2006 och är kommunstyrelsens ordförande sedan 2009.

– Jag är stolt och tacksam över att medlemmarna i vårt parti gett mig förtroendet att leda en till valrörelse och möjligheten att leda Tyresö i fyra år till. Det finns mycket positivt i Tyresö och vi är inne i en spännande utveckling inom näringsliv, stadsutveckling och välfärdsutvecklingen. Vi ska möta väljarna i Tyresö med en framtidsinriktad politik med fokus på kvalitet och effektivitet.

Efter Saweståhl står Anki Svensson. Även hon på samma placering som i valet 2014. Svensson är ordförande i barn- och utbildningsnämnden och har lång erfarenhet av Tyresöpolitiken.

– Jag är tacksam för att ha fått fortsatt förtroende och placering som andranamn på Tyresömoderaternas lista, säger Anki Svensson.

Topp-10

1.   Fredrik Saweståhl
2.   Anki Svensson
3.   Dick Bengtson
4.   Annika Henningsson
5.   Peter Freij
6.   Jeanette Hellmark
7.   Sonja Gustafsson
8.   Lotta Stjernfeldt
9.   Hampus Degramo
10. Fredrik Bergkuist

Listan i sin helhet finns på Tyresömoderaternas hemsida.Publicerat 2017-12-15
Uppdaterat 2018-01-08Tyresö på gång att öppna Sportotek

Idrottsutrustning kan bli en dyr affär för barnfamiljer. Särskilt om barnen bara vill prova på. Det väntas Tyresö kommun nu lösa med ett Sportotek. Ett bibliotek för sportutrustning.

Brottsanmälningarna minskar i Tyresö

Antalet anmälda brott sjunker i Tyresö. Mellan augusti i fjol och samma tid i år var det 13 procent färre anmälningar jämfört med året innan. Framför allt är det skadegörelse som minskar.

Kryss-fest i Tyresö – C och SD fick nya förstanamn

Med samtliga valdistrikt räknade är det klart att alla åtta partier har kandidater som blir personvalda i Tyresö kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) är den kandidat som fått flest kryss. Mest otippat var dock att Centerns andranamn Johanna Björksten skulle kryssa sig förbi gruppledaren Ulrica Riis-Pedersen.

14 besöker oss just nu