Saweståhl (M): “Här öppnar snart en ny vårdcentral i Tyresö”

I november slår Riddarens vårdcentral upp portarna i Tyresö Strand. Det framkommer i en video som Moderaterna lagt upp på sin Facebooksida.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-08-24

Att en ny vårdcentral ska öppna i Tyresö Strand är något som Moderaterna och den styrande Alliansen länge kommunicerat men exakt när har varit lite mer oklart. Ett tag såg det ut som att vårdcentralen redan skulle ha kunnat öppna under sommaren, men så blev det försenat. Nu är det i alla fall klart att den nya vårdcentralen som etableras vid Strandallén och som ska drivas av Riddarens AB med vårdcentraler i Kista och Märsta kommer öppna i november.

Det berättar vd Hammad Al-Saaid i ett samtal med kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) som Moderaterna lagt ut på sin Facebooksida.

​– Vi öppnar i november och kommer ha kapacitet för ungefär 10-15.000 patienter och öppet året om, säger en glad Hammad Al-Saaid som välkomnar Tyresöborna till den nya vårdcentralen, varpå Fredrik Saweståhl fortsätter:

​– En god nyhet för alla Tyresöbor i Tyresö Strand, Raksta och Brevik. I november kommer det en ny vårdcentral och därmed blir det bättre service för oss alla.

Saweståhl säger att det enda som nu återstår är att avtalet med landstinget ska skrivas under.

​– Det är ren formalitet och kommer upp på ett landstingsmöte inom kort. Vårdcentralen i Tyresö Strand kommer att öppna och öka kapaciteten i primärvården väsentligt.

Fortsätter öka kapaciteten
Moderaterna och Alliansen vill dock fortsätta bygga ut vårdkapaciteten i Tyresö och planerar bland annat för att bygga om huset som Trollbäckens vårdcentral ligger i för att kunna utöka den verksamheten. Man vill också skapa förutsättningar för att Bollmora vårdcentral ska kunna växa genom omflyttningar. I dag sitter kommunens personal på våningen ovanför vårdcentralen. Inom ett par år kan de komma att flytta till nybyggda lokaler. Det skulle i sin tur möjliggöra en kraftig utbyggnad av vårdcentralen.

Stor aktör kan etablera sig i Tyresö
Men det stannar inte där. Enligt Saweståhl har kommunen diskussioner med ytterligare en vårdgivare som letar lokal i Tyresö.

– Det är en större aktör som vi har haft möten med, men vilken kan jag inte säga. Vi kommer fortsätta föra dialog för att se om det finns passande lokaler.
Publicerat 2018-08-24
Uppdaterat 2019-02-08

FOTO: FacebookSkölin lämnar som chefredaktör

Vi i Tyresös chefredaktör sedan mer än sex år tillbaka, 36-årige Robert Skölin, är på väg att lämna sin post. – Jag har lagt ner hela min själ i tidningen och det har inte varit ett lätt beslut. Men allt har sin tid och jag är övertygad om att Vi i Tyresö går en ljus framtid till mötes även utan mig, säger han.

Nu ska brotävlingen avgöras

Beslutet om att bygga en bro över Nyforsviken har varit en mycket infekterad politisk strid men går alltjämt vidare planenligt. Just nu hålls en arkitekttävling där du som Tyresöbo kan vara med och rösta fram den finaste skapelsen. Priset till vinnaren? Minst 350.000 kronor.

Här är smockan på alla bilister i Tyresö

Morgon och eftermiddag ringlar sig köerna långa på Tyresös största trafikinfarkt – Tyresövägen. Det tredje körfält som är i full färd att byggas är det många som längtar efter. Men nu kommer ett chockartat besked från den nya politiska ledningen: Du som är bilförare väntar i onödan.

M, C och KD: Stålbad för god ekonomi och återställd skatt

Partierna i Tyresö vill skära i central administration för att stabilisera kommunens ekonomi. Somliga mer än andra. M, C och KD vill kapa kostnaderna så mycket att man också kan finansiera en återställning av skatten. – Det är en fråga om prioriteringar, säger oppositionsrådet Anki Svensson (M).

10 besöker oss just nu