Saweståhl (M): “Här öppnar snart en ny vårdcentral i Tyresö”

I november slår Riddarens vårdcentral upp portarna i Tyresö Strand. Det framkommer i en video som Moderaterna lagt upp på sin Facebooksida.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-08-24

Att en ny vårdcentral ska öppna i Tyresö Strand är något som Moderaterna och den styrande Alliansen länge kommunicerat men exakt när har varit lite mer oklart. Ett tag såg det ut som att vårdcentralen redan skulle ha kunnat öppna under sommaren, men så blev det försenat. Nu är det i alla fall klart att den nya vårdcentralen som etableras vid Strandallén och som ska drivas av Riddarens AB med vårdcentraler i Kista och Märsta kommer öppna i november.

Det berättar vd Hammad Al-Saaid i ett samtal med kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) som Moderaterna lagt ut på sin Facebooksida.

​– Vi öppnar i november och kommer ha kapacitet för ungefär 10-15.000 patienter och öppet året om, säger en glad Hammad Al-Saaid som välkomnar Tyresöborna till den nya vårdcentralen, varpå Fredrik Saweståhl fortsätter:

​– En god nyhet för alla Tyresöbor i Tyresö Strand, Raksta och Brevik. I november kommer det en ny vårdcentral och därmed blir det bättre service för oss alla.

Saweståhl säger att det enda som nu återstår är att avtalet med landstinget ska skrivas under.

​– Det är ren formalitet och kommer upp på ett landstingsmöte inom kort. Vårdcentralen i Tyresö Strand kommer att öppna och öka kapaciteten i primärvården väsentligt.

Fortsätter öka kapaciteten
Moderaterna och Alliansen vill dock fortsätta bygga ut vårdkapaciteten i Tyresö och planerar bland annat för att bygga om huset som Trollbäckens vårdcentral ligger i för att kunna utöka den verksamheten. Man vill också skapa förutsättningar för att Bollmora vårdcentral ska kunna växa genom omflyttningar. I dag sitter kommunens personal på våningen ovanför vårdcentralen. Inom ett par år kan de komma att flytta till nybyggda lokaler. Det skulle i sin tur möjliggöra en kraftig utbyggnad av vårdcentralen.

Stor aktör kan etablera sig i Tyresö
Men det stannar inte där. Enligt Saweståhl har kommunen diskussioner med ytterligare en vårdgivare som letar lokal i Tyresö.

– Det är en större aktör som vi har haft möten med, men vilken kan jag inte säga. Vi kommer fortsätta föra dialog för att se om det finns passade lokaler.
Publicerat 2018-08-24
Uppdaterat 2018-08-24

FOTO: FacebookSocialdemokraterna kallar till olagligt möte

Tyresös nya vänsterstyre bestående av S, L och MP vill byta ut kommunstyrelsen i förtid för att inte riskera att deras förslag om höjd skatt skjuts fram ett år. För att göra det har man kallat till ett extra kommunfullmäktigesammanträde. Men att göra så strider mot kommunallagen. – Lagen är tydlig och det har de fått besked om. Det är naturligtvis märkligt att försöka fatta olagliga beslut i en kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Tyresös nya vänsterstyre vill höja skatten med 50 miljoner

S, MP och L som – med stöd av V – är på väg att ta över Tyresö vill kraftigt höja kommunalskatten. Ett förslag om en skattehöjning på rekordhöga 45 öre, motsvarande 50 miljoner kronor, lades fram på sittande möte i kommunstyrelsen under tisdagskvällen. Men det blev tvärstopp.

Maktskifte i Tyresö efter att L överger Alliansen

Efter 20 år av borgerligt styre i Tyresö blir det maktskifte. Detta efter att Liberalerna övergivit Alliansen. – Vi och många med oss är nu väldigt besvikna på det här som bara kan betecknas som ett svek mot väljarna och mot borgerlig politik. Det är svårt att föreställa sig att de som valde att lägga sin röst på Liberalerna trodde att de röstade för ett Socialdemokratiskt maktövertagande och att ge Vänsterpartiet makt och inflytande, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) i ett uttalande.

14 besöker oss just nu