Skölin lämnar som chefredaktör

Vi i Tyresös chefredaktör sedan mer än sex år tillbaka, 36-årige Robert Skölin, är på väg att lämna sin post. – Jag har lagt ner hela min själ i tidningen och det har inte varit ett lätt beslut. Men allt har sin tid och jag är övertygad om att Vi i Tyresö går en ljus framtid till mötes även utan mig, säger han.

Av Redaktionen
Publicerat 2019-08-07

Skölins avgång är förknippat med att han beslutat lämna sitt arbete hos tidningens ägare, Moderaterna i Tyresö. 

– Jag kände att jag behövde nya utmaningar och under sommaren fick jag klart med en ny tjänst i en annan bransch. Att jag också lämnar Vi i Tyresö är en konsekvens av det, säger han.

Den ansvarige utgivaren Anki Svensson riktar ett tack till den avgående chefredaktören.

– Å redaktionens vägnar tackar jag Robert för hans insatser. Framgångarna under hans ledning är storartade. Vi i Tyresö har i dag tiotusentals besökare varje månad, engagerar och gör stort avtryck i samhällsdebatten. Det går inte ens att jämföra med hur det var när han började 2013. Bara på egen hand har han producerat över 2.000 artiklar, säger hon och fortsätter:

– Tomrummet blir svårt att fylla men samtidigt respekterar jag beslutet och önskar honom all lycka.

Återstart dröjer
Tidigare har det aviserats att Vi i Tyresö skulle återkomma i augusti och då skulle även förändringar av sajten presenteras, något Robert Skölin nämnde i sommarbrevet. Men på grund av att Skölin lämnar förskjuts detta på obestämd tid.

– Vi i Tyresö har funnits sedan 1960-talet och har varierat i både utgivning, format och innehåll genom årens lopp. Nu väntar ett nytt spännande kapitel men exakt hur det kommer att se ut får vi återkomma om. Att hitta en stark efterträdare är ett prioriterat arbete, avslutar Svensson.
Publicerat 2019-08-07
Uppdaterat 2019-08-07

FOTO: Jonna ThomassonNu ska brotävlingen avgöras

Beslutet om att bygga en bro över Nyforsviken har varit en mycket infekterad politisk strid men går alltjämt vidare planenligt. Just nu hålls en arkitekttävling där du som Tyresöbo kan vara med och rösta fram den finaste skapelsen. Priset till vinnaren? Minst 350.000 kronor.

Här är smockan på alla bilister i Tyresö

Morgon och eftermiddag ringlar sig köerna långa på Tyresös största trafikinfarkt – Tyresövägen. Det tredje körfält som är i full färd att byggas är det många som längtar efter. Men nu kommer ett chockartat besked från den nya politiska ledningen: Du som är bilförare väntar i onödan.

M, C och KD: Stålbad för god ekonomi och återställd skatt

Partierna i Tyresö vill skära i central administration för att stabilisera kommunens ekonomi. Somliga mer än andra. M, C och KD vill kapa kostnaderna så mycket att man också kan finansiera en återställning av skatten. – Det är en fråga om prioriteringar, säger oppositionsrådet Anki Svensson (M).

10 besöker oss just nu