Småhuspriser upp i Stockholms län

Trots en orolig bostadsmarknad har priserna på småhus fortsatt att stiga, enligt statistik från SCB.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-01-12

I Stockholms län har priserna på småhus stått still den senaste tremånadersperioden. Jämfört med samma tid förra året har dock priserna ökat med 5 procent. Det är visserligen den minsta ökningen av alla län vars snitt ligger på 9 procent, men ändå ett tecken på att marknaden för småhus är relativt stabil i huvudstadsregionen. I de två andra storstadsregionerna Göteborg och Malmö ökade priserna med 10 respektive 11 procent.

Störst ökning under det senaste året har det varit i Jönköping (+16%), Västerbotten (+16%) och Västmanland (+15%). Inte ett enda län har haft en negativ prisutveckling.
Publicerat 2018-01-12
Uppdaterat 2018-01-12Många försäljningar av bostadsrätter i Tyresö

Mellan mars och maj såldes 155 bostadsrätter i Tyresö kommun. Det är en relativt hög aktivitet på den lokala bostadsmarknaden sett till de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

Nya siffror för Tyresö: Lika många hushåll i flerbostadshus som i småhus

Tyresö betraktas ofta som en skärgårdskommun där merparten bor i villa eller i radhus men en bättre beskrivning är kanske småstad med en variation av boendeformer? Ny statistik säger nämligen att det nu är lika många hushåll som bor i flerbostadshus som i småhus. Och antalet bostäder i flerbostadshus väntas öka kraftigt redan under 2019.

16 besöker oss just nu