Snabba ryck för Linus Lundqvist – Hockenheim nästa

Det är ingen rast, ingen ro för Linus Lundqvist och resten av gänget i Euroformula Open just nu. Bara några dagar efter den intensiva stadsbanetävlingen i franska Pau drar fältet direkt vidare till den tyska Formel 1-arenan Hockenheim för säsongens tredje deltävling – och det blir återigen en ny bekantskap att tackla för Linus Lundqvist.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-05-23

– Jag har aldrig satt min fot på Hockenheim förut, men det ska bli kul att komma dit för första gången i helgen, säger Lundqvist. Det är en bana som förekommer väldigt mycket i olika racingmästerskap på alla nivåer, så det är en viktig plats att känna till. Jag har förberett mig så gott jag kunnat i simulatorn och genom att kolla ombordklipp. Jag känner mig så redo man kan bli.
 
Lundqvist återfinns på femte plats totalt i Euroformula Open efter årets första två deltävlingar, som båda ägt rum i Frankrike. Premiären gick av stapeln på Circuit Paul Ricard i slutet av april, och så sent som under den gångna helgen intog det F3-baserade mästerskapet alltså gatorna i Pau för säsongens enda – och Linus Lundqvists allra första – stadslopp.
 
– Pau var en omtumlande erfarenhet på många sätt, både rent körmässigt och för att resultatet i slutändan inte blev vad jag hade hoppats på, fortsätter Double R Racing-föraren som tvingades bryta söndagens final i Pau när han slogs om pallen. Jag är väldigt sugen på att klättra ner i bilen igen och göra bättre ifrån mig på Hockenheim. Det blir intressant att komma tillbaka till en vanlig bana och se vad vi kan göra. Målet är som alltid att försöka utmana allra längst fram.

LÄS MER: Blandade känslor för Linus Lundqvist efter dramatik i Pau
 
Hockenheims berömda Grand Prix-slinga mäter 4.574 km och bjuder på en varierande mix av snabba och långsamma kurvor. Det bästa omkörningstillfället finns i slutet av den långa bakrakan, där bilarna bromsar ner från runt 250 till 60 km/h in i den tvära Spitzkehre-hårnålen.
 
Helgens övningar i Tyskland inleds med tre gånger 30 minuters fri träning på fredag, följt av kval och race på lördag och söndag.     Publicerat 2019-05-23
Uppdaterat 2019-05-23

MÄSTERSKAPSTABELL (topp fem)
Euroformula Open
Efter 4/18 race


1: Liam Lawson (NZL), 64 p.
2: Marino Sato (JPN), 58 p.
3: Lukas Dunner (AUT), 55 p.
4: Yuki Tsunoda (JPN), 42 p.
5: Linus Lundqvist (SWE), 33 p.


FOTO: Mattias Persson / Motorsport PublicationLinus Lundqvist tillbaka på guldbanan

På vägen mot fjolårets titeltriumf i brittiska Formel 3 var det ironiskt nog inte i England, utan vid den enda icke-brittiska deltävlingen, som Linus Lundqvist nådde sin absolut största framgång. En eftertrycklig dubbelseger på belgiska Spa-Francorchamps gav Lundqvist en ointaglig ledning i förarmästerskapet; och i helgen är Tyresö-sonen tillbaka på den klassiska F1-banan för deltävling fyra av Euroformula Open.

Linus Lundqvist snabb i Carrera Cup-gästspel

Linus Lundqvist fanns med i segerdiskussionen i sitt inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Anderstorp i helgen, där han genomgående var bland de allra snabbaste på banan men ändå inte fick med sig det resultat han sökte.

7 besöker oss just nu