Snart är medeltiden här igen

Den 21 maj öppnar medeltidsdagarna upp portarna. Tyresö kommun välkomnar alla till två upplevelserika dagar med tornerspel, marknad och spektakel för hela familjen. För åttonde året i rad anordnar Tyresö medeltidsdagar ute vid Lilla Tyresö. Besökarna får möta medeltiden genom riddare, musikanter, gycklare, nunnor, tjänstehjon, marknadsknallar och skickliga hantverkare. Under hela dagen finns olika programpunkter och spektakel: skådespel i form av spännande tornerspel med Nordic Knights, halsbrytande medeltida musik, teater för barn och en nästan riktig björn.

Av Redaktionen
Publicerat 1970-01-01

Barnen kan bland annat baka bröd över öppen eld, prova på bågskytte, rida på hästar eller kämpa om vem som är herre på täppan. Busar får sitta i stocken!

Den som vill prova hur det är att svinga ett riktigt svärd har chansen och den spelsugne kan satsa en guldpeng på musrouletten.

Platsen där medeltidsdagarna går av stapeln heter Lilla Tyresö och ligger alldeles intill det praktfulla Tyresö slott och kyrka.
Publicerat 1970-01-01
Uppdaterat 2016-05-21Premiär för hästfest på Tyresö slott

Shetlandsponnys, lusitanos, islandshästar och Dressyrardennern Torsten. Hästar av alla de slag fyller parken vid Tyresö slott helgen den 16-17 september. Hästfest på Tyresö slott är ett friluftsevenemang för alla åldrar med hästen i fokus och grande finale för Nordiska museets sommarsäsong på Tyresö slott.

Nordiska Museet villiga satsa på Tyresö slott

Det har varit fina besökssiffror vid Tyresö slott och i slottsparken under sommaren och hösten i år. Det visar de mätningar som görs via de nya besöksräknare som slottets ägare Nordiska Museet installerat i parken. Museet är nu villigt att satsa mer resurser i Tyresö och skapa mer aktiviteter och händelser i slottsområdet.

9 besöker oss just nu