23 oktober 2021

NOTIS

Snart öppnar Tyresöbussarna den främre delen av bussen för resenärer igen

Nu öppnar snart SL framdörrarna igen på bussarna efter att ha hittat en lösning som både skyddar förare och resenärena från Covid-19 smitta.
image
Foto: Nobina
Redaktionen
  • Publicerat: 2020-12-03

  • |
  • Uppdaterat: 2021-01-19

De första bussarna med detta skydd börjar rulla den 6 december i Norrtälje kommun men inom ett par veckor väntas detta skydd kunna sättas in i resterande bussar i länet.

- Det är väldigt glädjande och efterlängtat att kunna ta det här steget så att påstigning och betalning åter kan ske framme i bussen, säger Fredrik Cavalli Björkman, trafikdirektör på SL

 


Foto: SL

I våras valde SL att stänga framdörrarna på samtliga bussar i SL-trafiken för att minska smittspridning och skydda förarna. Under pandemin har SL tillsammans med sina entreprenörer tittat på en lösning för hur man ska kunna öppna framdörrarna igen på ett smittsäkert sätt.

- Under en övergångsperiod kommer det finnas en blandning av bussar med och utan skyddsglas i trafiken men i nuläget kan vi inte säga exakt när skyddsglas kommer på en specifik busslinje. Därför är det viktigt att du som resenär är uppmärksam när bussen kommer, öppnas framdörrarna ska du stiga på fram, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

[ANNONS]

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information